Свободно време

Притча за това как всичко се връща

Правете повече добри дела

03.09.2019г. / 10 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В живота получаваме както добро, така и лошо. Действаме спрямо другите по същия начин, без да се замисляме, че и хубавите и лошите неща един ден се връщат към нас. Днес в рубриката ни „Притчи, мъдрости, цитати...“ споделяме една поучителна история.

Имало един крадец, който бил усвоил всички трикове на „занаята“. Никой никога не го хващал и така той не понасял и наказанията си. Един ден минал през няколко къщи и събрал в една торба ценностите на семействата. Метнал торбата на рамо и тръгнал по изоставен път, без никой да го види. Стигнал до брега на едно езеро, където седяло малко дете, което плачело неутешимо.

Крадецът се приближил до него и попитал:

– Защо плачеш? 

– Дойдох да се изкъпя, а когато се гмурнах, златната ми огърлица се плъзна във водата – точно на това място. Не мога да я взема, твърде дълбоко е. – отговорило детето през сълзи.

Крадецът веднага видял възможност да се сдобие с още едно богатство, та нали между него и огърлицата седяло само едно дете. И така, оставил на брега торбата с откраднатите вещи и се гмурнал в езерото. Но през това време детето взело торбата и избягало.

Свързани статии

Крадецът излязъл от водата и осъзнал, че историята с огърлицата е била лъжа и че сега той е окраденият.

Извод: Този, който мами, лъже и краде другите, със сигурност ще срещне човек, по-умен от него, който ще го надвие. Защото всичко се връща, добро или лошо.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )