Свободно време

10 начина да познаете нарциса

Голямо его, демонстрация на превъзходство, често без покритие

19.09.2018г. / 10 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Нарцисът не може да спре да говори колко е перфектен 

Нарцисизмът води до самовлюбеност и непрекъснато убеждаване в качествата и то не само пред себе си, но най-вече пред околните. Ще познаете нарциса по хвалбите за неговите постижения, резултати, надскочени цели, извънработни занимания, хобита и прочее.

Жените предпочитат нарцистични мъже

Често когато опознаете по-дълбоко подобна личност, се убеждавате, че нещата, които говори са силно преувеличени и малко от тях са точно така, както са представени.

7. Нарцисът не търпи критика 

Много лесно ще познаете кой е нарцис по това дали приема критика с достойнство, с благодарност, с желание да се коригира или не. Нарцисите смятат, че са винаги прави. Дори когато не са, те намират начин да извъртят нещата в тяхна полза.

Свързани статии

8. Често нарцисът е обсебен от най-актуалните модни тенденции 

Независимо дали става дума за мъж или жена нарцис, те винаги се стараят да изглеждат много добре. Нарцисът смята, че това става най-явно чрез дрехи последен писък на модата. Той отделя много време да се кипри пред огледалото. Често ще го забележите да се оглежда в джобното си огледалце през деня.

9. Нарцисът не приема „не“ за отговор 

Заради тяхната липса на емпатия и емоционална обвързаност, нарцисите не приемат отрицателни отговори под какъвто и да е претекст. Ако имате нарцис за шеф и се опитвате да му обясните, че не сте си свършили работата, защото детето ви е болно и се е наложило да си тръгнете по-рано от работа, сърцето му няма да трепне нито за миг. Въпреки всичко ще ви разкритикува.

10. Дълбоко в себе си те са несигурни 

Цялата тази изкуствена поза на твърдост и безсърдечност цели едно – на подсъзнателно ниво да прикрие дълбоката несигурност на нарциса. Той е изтъкан от съмнение в себе си, които всячески се опитва да скрие от другите с възможно най-твърдите методи, на които е способен.

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 4 месеца )