Свободно време

„Игра на тронове“ отново с награда „Еми“

Наградите на Американската академия за телевизионно изкуство и наука

18.09.2018г. / 12 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Преди часове, в „Майкрософт тиътър“ – Лос Анджелис, бяха раздадени 70-ите награди  на Американската академия за телевизионно изкуство и наука „Еми“. Кои са големите победители? Едва ли ще се изненадате, че сериалът „Игра на тронове“ взе статуетка за най-добър драматичен сериал.

Това е трета поредна победа за сериала в тази категория, като филмът имаше общо 22 номинации.

„Прекрасната г-жа Мейзъл“ взе отличие за най-добър комедиен сериал. В тази категория за най-добра актриса бе обявена Рейчъл Броснахън за „Прекрасната г-жа Мейзъл“, а Бил Хейдър за най-добър актьор в комедиен сериал за „Бари“. 

Отличията за поддържащи роли в комедиен сериал съответно бяха дадени на Хенри Уинклър и Алекс Борстейн.

За най-добър минисериал бе отличен „Убийството на Джани Версаче“, като за най-добър актьор бе обявен Дарън Крис, а за най-добра актриса Реджина Кинг за „Седем секунди“. Джеф Даниълс и Мерит Уивър получиха отличия за поддържащи роли.

В категорията за най-добра актриса в драматичен сериал бе отличена прекрасната Клеър Фой за ролята ѝ на младата кралица Елизабет Втора в драматичния сериал „Короната“. За най-добра поддържаща женска роля, награда „Еми“ бе връчена на Танди Нютън за ролята ѝ в „Западен свят“. 

Наградата „Еми“ за най-добър актьор в драматичен сериал получи Матю Рис за играта си в „Американците“. За поддържаща роля в драматичен сериал бе отличен Питър Динклидж за ролята му в „Игра на тронове“.   

Тазгодишната церемония по връчването на наградите „Еми“ ще бъде запомнена с едно романтично предложение за брак. Режисьорът Глен Уайс получи своята 14-а статуетка „Еми“ и при излизането на сцената, той отправи предложение за брак към любимата си. Още кадри от церемонията може да видите в галерията ни.

Снимки: Reuters

Коментирай