Свободно време

Седмичен хороскоп за 8 – 14 октомври 2018

Спокоен период за Раците

08.10.2018г. / 12 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Седмицата започва с нови предизвикателства и изпитания. Ще трябва да бъдем по-търпеливи и целенасочени. Какво ви очаква според зодията, вижте в седмичния ни хороскоп, изготвен от Петя Георгиева.

Овен

Поводите ви за недоволство през тази седмица ще бъдат сведени до минимум. Работата ще е много, контактите ще са интензивни, времето за почивка ще е малко, но пък това ще ви „държи във форма“. Ще се чувствате нужни, а от време на време и важни. И с право, защото ще имате ясни сигнали, че разни сериозни задачи не могат да бъдат решени без личното ви участие.

Към края на седмицата може да усетите лека умора. Намалете темпото и си осигурявайте време за уединение или почивка далеч от шумни компании. Прекрасен ефект върху психическото ви равновесие ще окаже допира с изкуството в предпочитан от вас жанр.

Телец

Събитията през тази седмица ще се случват в обичайния си ред. Знаейки какво ви очаква, нищо не би могло да ви извади от типичното ви спокойствие и да наруши душевното ви равновесие. В такива моменти сте изключително проницателни и контактите (лични и делови) ви се получават особено лесно. Без усилия ще долавяте намеренията на събеседниците си и ще успявате да ги съчетавате със своите.

Проблемите ви ще са незначителни, а взаимодействието с околните ще е продуктивно. Незабелязано и деликатно ще успеете да оставите зад себе си тревоги, които от известно време сте усещали като „трън в петата“.

Любовен хороскоп за 8 – 14 октомври 2018

Близнаци

Внезапно и в съпровод с лек стрес ще ви въвлекат в чужди проблеми през тази седмица. Ваш много близък приятел или роднина ще попадне в неблагоприятна ситуация, свързана с работата, семейството или здравето си. Няма да сте в позиция да се дистанцирате и ще предложите помощ, естествено, но се опитайте да сте прагматични и да не се превръщате в жертва или залог за чуждо удобство.

С професионалните задачи ще напредвате по-бавно от обикновено, но в крайна сметка ще установите, че така е по-добре. Ще довършите проект, върху който работите от доста време и понеже няма да бързате, няма да допуснете грешки. За хепиенд ще получите възторжена похвала от шефа и жест на признание от колегите. Благодарете им подобаващо.

Рак

Периодът ще е сравнително спокоен, но вие сте твърде емоционални, приемате дори дребните несполуки навътре и това се отразява не само на настроението, но и на външния ви вид. През тази седмица любимият човек или много близък приятел може в рамките на шегата да изрази мнение, което няма да ви е особено приятно. Например да спомене, че прекалената умора, раздразнителност или вредни навици ви състаряват.

Естествената ви реакция ще е да се разсърдите и затворите в себе си. Вместо да се изолирате и самосъжалявате, помислете доколко репликата е била основателна. И дали не е крайно време да си наложите умерено темпо, да овладеете емоциите и да предпочетете природосъобразния начин на живот.

Ретроградна Венера в Скорпион

Лъв

Деловите контакти ще са интензивни. Вероятно ще се запознаете с нови хора от вашата сфера на дейност. Бъдете умерени и предпазливи, независимо дали имате собствен бизнес или работите за някого. Ще впечатлите събеседниците си и повечето от тях ще са благоразположени, но не забравяйте, че за някои се явявате конкуренти или пък постиженията ви може да засенчват техните. Стойте на дистанция и не говорете за бъдещите си планове.

Що се отнася до личните и романтични връзки ситуацията ще е без особена промяна. Любимият човек ще реагира на всички ваши странности с разбиране. Финансовото ви положение ще остане стабилно, ако се отнасяте отговорно към авоарите си.

Дева

Началото на седмицата може да е малко хаотично и да ви е трудно да се ориентирате в обстановката да „отсеете зърното от плявата“. Запазете спокойствие, създайте си организация и по-напред от всичко останало отделете известно време, седнете и подредете приоритетите си. Движете личните и професионалните задачи едновременно, не пренебрегвайте своите интереси, съчетавайте ги с общите и непременно ще доведете целите си до успешен край.

Ще ви е много по-лесно да си изградите правилна тактика, ако обсъждате тревогите си. Не го приемайте като проява на слабост, а като знак за доверие към хората, на които държите. Всеки разговор на „гореща“ тема ще ви се отрази успокояващо.

Любовен хороскоп за октомври 2018

Везни

С непредвидени и интересни събития ще започне седмицата. Ще ви предложат участие в някаква нова дейност, най-вероятно извън професионалната ви сфера. Ще ви заинтригува и амбицира едновременно, защото ще имате възможност да разгърнете творческия си потенциал в много широк мащаб. Даже ще демонстрирате някои неподозирани за самите вас умения и сръчности.

Не е изключено да ви поканят и на някакво семейно тържество или юбилей на приятели. То ще е поредната положителна емоция, свързана с прекрасно настроение и трайни спомени, а единствената ви грижа ще е свързана с избора на подарък. В тази насока е много вероятно новото ви увлечение да се окаже твърде полезно.

Скорпион

Точно сега е моментът, в който трябва да заложите на прословутата си интуиция, прозорливост и умение да подушвате опасностите и да виждате невидимото. Възхитен от качествата и уменията ви някой от новите ви познати ще се опита да ви впечатли с идеите си и да ви убеди да партнирате в перспективен на пръв поглед проект. Заредете се с усмивка и реагирайте без излишен ентусиазъм. Не е сигурно дали разговаряте с потенциален гений или с добре прикрит мошеник.

Преди да дадете окончателен отговор премислете детайлите, рисковете и последствията. Прегледайте наличната информация и като за последно, посъветвайте се с приятели, които имат опит в дадената област. Ще си спестите не само време, но и материални загуби.

Причините Той да скъса с вас според зодията

Стрелец

Професионалните занимания ще са монотонни и в спектъра на няколко нюанса сиво. Жаждата ви за силни емоции може да ви подтикне към неразумни действия. Някой от доста време привлича вниманието ви и не е изключено да ви хрумне, че точно сега е моментът да си осигурите нещо вълнуващо и романтично във вид на нова връзка. Няма значение дали вече имате половинка или все още сте в групата на търсещите.

Физическото привличане никога не е било определящо за силата на чувствата и е желателно да си дадете сметка колко дълго ще продължи и дали ще отговори на очакванията ви един страстен любовен роман лишен от духовна близост. След като си отговорите на този въпрос ще решите дали си заслужава да нарушите ритъма на спокойното си ежедневие.

Козирог

С приятна изненада ще е свързано началото на седмицата. Ще ви предложат участие в сложен и перспективен проект, който ви харесва и в който тайничко сте се надявали да ви включат. Още по-голямо ще е удовлетворението, когато разберете, че идеята за предложението идва от човек, който никога не е изразявал мнение за работата ви, но старателно ви е наблюдавал.

Амбицията ви да се представите добре ще ви откъсне от всички останали задължения и ще се посветите изцяло на актуалните такива. Имайте предвид, че за да се справите наистина така, както желаете не бива да стигате до изтощение. Нужна ви е почивка, за да поддържате в кондиция не само физиката, а и въображението си. Една от силните ви страни е оригиналният начин на мислене, който е пряко свързан с енергийното ви ниво.

Водолей

Настроението ви през тази седмица ще е всичко друго, но не и романтично. Практическите задачи ще привличат вниманието ви много повече от личните отношения. Даже към битовите занимания у дома ще се отнасяте по-внимателно, отколкото към любимия човек. Ако връзката ви е отскоро е много вероятно това да се окаже естественият й край.

Ако обаче семейството ви е с дългогодишен стаж,, поведението ви може да предизвика недоумение от партньора и да провокира желание за промяна. Както се досещате, не е изключено тази промяна да е свързана с някого, готов да зарадва с нужните любовни емоции половинката ви. Променете поведението си, докато не е станало късно.

Риби

Малко вяло ще започне тази седмица и може да усетите, че енергийният ви потенциал е леко нестабилен, а настроението минорно. Състоянието ви може да е резултат от напрежението, на което сте били подложени до момента или на нестабилните климатични условия. Намаляването на деня, понижаването на температурите няма как да не се отразят върху тонуса ви.

Няма място за паника, ще възвърнете обичайния си оптимизъм, ако промените леко динамичния си стереотип. Осигурявайте си кратка разходка сред природата, дори и да сте в градска среда, и контакт с предпочитана компания. Не отказвайте покани за среща с приятели, а ако те не се обаждат, потърсете ги вие. Усещането, че ви обичат ще вдигне градуса на настроението ви.

Коментирай
Свободно време