Свободно време

11 неща, които трябва да започнете да правите още сега

За себе си

22.10.2018г. / 15 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че можем да управляваме само 10% от това, което ни се случва? Ежедневието на всеки от нас е изпълнено с предизвикателства, които понякога ни карат да забравяме кои сме.

Кога бе последният път, в който се фокусирахте върху това, което може да контролирате, а не върху това, което не можете? Кога бе последният път, в който избрахте да напуснете връзки (от всякакъв тип), защото не ви карат да се чувствате добре? Кога бе последният път, в който простихте на себе си или на някой друг?

Това са само част от нещата, които е добре да започнем да правим още днес, за да бъдем по-щастливи. Вижте още 11 съществени стъпки, които е важно да направите... за себе си.

Започнете да прекарвате времето си с подходящите хора. – Това са хората, които обичате, които ви обичат, оценяват и насърчават.

Започнете да сте внимателни към нивото на стрес в ежедневието и си правете кратки почивки. – Забавете темпото, дишайте дълбоко, намерете начин в края на деня да се освободите от напрежението, чрез спорт, срещи с приятели, приятно мероприятие.

Започнете да се изправяте пред проблемите си. – Вашите проблеми не ви определят, а това как реагирате и се възстановявате от тях.

Психологически трикове, които наистина работят

Започнете да бъдете честни със себе си за всичко. – Бъдете честни за това, което е правилно, както и какво трябва да се промени. Бъдете честни за това, което искате да постигнете и какъв искате да станете. Бъдете честни с всеки аспект от живота си, винаги.

Започнете да правите своето собствено щастие приоритет. – Вашите нужди имат значение.

Започнете да бъдете себе си и се гордейте с това. – Да се опитвате да подражавате е загуба на време. Бъдете себе си. Прегърнете човека във вас, който има идеи, силни страни и красота като никой друг.

Законът на Парето или как да успеем

Започнете да забелязвате нещата и да живеете в настоящето. – Точно сега е онзи момент, който не бива да пропускате. Не мислете колко велики ще бъдете в бъдеще. Фокусирайте се върху днешния ден и многобройните възможности пред вас.

Започнете да бъдете по-мили към себе си. – Ако имахте приятел, който ви говори по същия начин, по който понякога говорите със себе си, колко време бихте позволили на този човек да бъде част от живота ви?

Свързани статии

Започнете да се наслаждавате на нещата, които вече имате. – Проблемът с много от нас е, че ние мислим, че ще сме щастливи, когато достигнем определено материално ниво в живота си. Това е погрешно, пребройте всичко в живота си, което не се купува.

Започнете да вярвате, че сте готови за следващата стъпка. – Прегърнете възможностите, които идват по пътя ви и приемайте предизвикателствата – те са подаръци, които ще ви помогнат да растете.

Започнете да слушате вътрешния си глас. – Бъдете верни на себе си. Кажете каквото имате да казвате. Направете това, което в сърцето си знаете, че е правилно.

Коментирай