Свободно време

Откажете се от маските и преструвките и ще откриете истинското богатство

„Най-богатият човек на света“ – Рафаел Видак

25.10.2018г. / 06 18ч.
Аз жената
Корица: Хермес

Корица: Хермес

Рано или късно всички чувстваме неудържим импулс да придадем смисъл на живота си, да достигнем истинското богатство, да открием онова, за което сме готови на всичко.

За книгата

Николас е безработен, жена му го е напуснала и той изживява сериозна личностна криза. Докато един ден не получава най-необикновеното предложение, което някой някога му е правил – да работи за влиятелния холдинг на Даниъл Уийлок, един от най-богатите хора на света. Преди това обаче трябва да премине необичайна подготовка заедно с ексцентричния и харизматичен милиардер. По време на едно неочаквано пътешествие, което никога няма да забрави, Николас ще заздрави тялото и духа си и ще осъзнае истинския потенциал на своя ум. Всичко ще се промени завинаги.

В духа на най-добрите книги за личностно развитие Рафаел Видак ни учи как да приложим в живота си психофизическия метод за възстановяване на жизнената енергия, базиран на професионалния му опит. Една практическа система, която вече е помогнала на много хора да възвърнат контрола над живота си и да намерят пътя към вътрешното богатство.

За кого е тази книга?

За хора, които преживяват период на трудности или важни промени в живота си.

За тези, които започват да си задават нови въпроси, да се вглеждат в себе си, да се замислят за същността, за наистина важното и стойностното.

За тези, които се чувстват изгубени, защото живеят без цел, защото „нещо им липсва“, защото усещат, че се нуждаят от промяна, но не знаят откъде да започнат.

За тези, които тепърва разбират истинското значение на думата „богатство“ и търсят вдъхновение или нови начини да привлекат изобилие в живота си.

Какво я прави специална?

В духа на „Монахът, който продаде своето ферари“ и „Бог пътува винаги инкогнито“ авторът не просто ни предава уроци за постигане на щастие и успех. Рафаел Видак ни разказва една трогателна история и ни оставя сами да решим какво да си вземем и как да го приложим в живота си. Увлекателният текст е изпълнен с вдъхновяващи фрази, които дълго остават в съзнанието на читателя като източник на мотивация или утеха в моментите, когато са най-необходими.

Независимо дали искате да постигнете повече в професионален или в личен план, „Най-богатият човек на света“ е стъпка в правилната посока!

За автора

Рафаел Видак (псевдоним) е роден през 1976 г. в Барселона. Завършва геоложко инженерство. От 2005 г. работи като терапевт и инструктор по личностно развитие. Завършва паралелно няколко дисциплини, свързани с работата му, включително натуропатия и коучинг.

От 2010 г. има постоянни публикации в социалните медии, с които си е спечелил над 250 000 последователи в Туитър и над 40 000 във Фейсбук.

Книгата му „Най-богатият човек на света“ достига до №1 в редица испански класации за нехудожествена литература и се радва на отлични отзиви в Испания и чужбина.

Откажете се от маските и преструвките и ще откриете истинското богатство
Интервю с Рафаел Видак

Завършили сте геоложко инженерство, а се занимавате с личностно развитие и коучинг – как стана този преход?

Както често се случва, имах много ясни планове за живота си, но с течение на времето усетих, че това, което правя, не ме удовлетворява, и реших да го променя. Получи се съвсем естествено.

В началото бях сигурен, че инженерната професия е точно за мен, но постепенно започнаха съмненията. Един ден шефът ми говореше разгорещено по телефона, беше много стресиран и осъзнах, че пред мен стои един тъжен човек, който не е доволен от живота си, младежките години са зад гърба му, има здравословни проблеми... В този момент разбрах, че ако продължа по пътя, който съм поел, ме очаква същото, и си дадох сметка, че не го искам.

А как се стигна до написването на „Най-богатият човек на света“? Разкажете ни повече за книгата.

Чрез „Най-богатият човек на света“ се опитах да разкажа историята на един човек, който е изправен пред сериозен проблем, и чрез неговия път да покажа начините за справяне с подобни житейски кризи. Исках книгата да бъде увлекателна за четене и в думите на персонажите вплетох съвети, насоки, които от опит знам, че могат да помогнат на хора, намиращи се в подобна ситуация в личния си живот, в работата, в здравословното си състояние, в семейството...

Означава ли това, че нуждата от промяна винаги идва след някаква трудност?

Това е най-често срещаният случай, но в коучинга винаги казваме, че не е необходимо всичко в живота ни да се разпадне, за да започнем да градим всичко наново. Можем (и трябва) да вземем решение за промяна, преди да започнем да страдаме.

Но за целта първо трябва да се спрем, да поемем дълбоко дъх и да помислим как се чувстваме, какви са отношенията ни с човека до нас, харесва ли ни това, което правим, начинът, по който живеем... Трябва да бъдем смели, да не се страхуваме да си зададем тези въпроси и да бъдем искрени със самите себе си. Само така можем да постигнем по-добър, по-осъзнат живот.

А има ли ситуации, в които промяната е невъзможна?

Всичко може да се промени. Лично съм го преживял и съм го виждал при стотици хора. Без значение какви са обстоятелствата, възрастта, конкретната ситуация, винаги съществува възможност за промяна. Трябва само да имаме готовност да я забележим.

Важно е обаче желанието за промяната да бъде неподправено, т. е. да я търсим заради самите нас, а не защото някой друг ни кара. Изглежда като нещо очевидно, но много често се заблуждаваме, че искаме нещо, а всъщност не е така. Затова е важно да се научим да различаваме това, което е наистина важно за нас, и да преследваме собствените си цели.

Какъв съвет бихте дали на хората, които са тръгнали по този път?

Да си отговорят възможно най-честно на следните въпроси:

  • Какво точно искам?
  • Наистина ли го желая аз, или са ме научили да го желая?
  • Какво мога да направя точно днес и сега, за да се приближа поне малко до целта си?

И какво ни очаква в края на пътя?

Може би най-трудното от всичко е не да стигнем до края, а да си признаем, че трябва да вървим. Това послание исках да предам и чрез книгата си. Разбира се, всеки читател открива нещо различно в нея, защото я пречупва през личния си опит. „Най-богатият човек на света“ припомня, че богатството, което търсим, вече е тук, но трябва да се научим да го виждаме. В същото време трябва да се осмелим да бъдем себе си – в работата, във връзките си, в свободното си време, във всички аспекти от живота си... откажете се от маските и преструвките и ще откриете Богатството с главно Б!

На книжния пазар от 16 октомври 2018 г.
Превод: Олга Христова
Обем: 208 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1854-6
Корична цена: 14,95 лв.

Коментирай
Свободно време