Свободно време

На Киномания 2018 представят филм за Силвио Берлускони

Продукцията ще се прожектира само веднъж по време на кинопанорамата

25.10.2018г. / 14 35ч.
Мария Дуковска
На Киномания 2018 представят филм за Силвио Берлускони

Противоречивата и скандална личност на бившия италиански премиер Силвио Берлускони е в центъра на филма „Те“ на италианския киномайстор Паоло Сорентино.

Режисьорът (който последно демонстрира таланта си с нашумелия сериал „Младият папа“) споделя, че се интересува по-скоро от човека, който стои зад политиката, от неговите мисли и страхове и особено от страха от смъртта и старостта, които вълнуват всеки възрастен човек. Той го представя от различни гледни точки – като чаровник, женкар, привлекателен и стеснителен едновременно, чрез които обрисува сложната според него личност на Берлускони.

„Изоставен от политическите си съюзници, сваленият премиер е оставен да се справя с личната реалност отвъд публичните скандали, и тъкмо тук лежи същинската сила на „Те“, казва за филма Пиърс Хандлинг, главен директор на Международния филмов фестивал в Торонто.

Филмът ще може да се види само веднъж в рамките на Киномания на 25 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

„Те“ се фокусира не само върху Берлускони, но и върху най-приближените му хора, а основният период, в който се развива действието е между 2006 и 2010 г., когато бившият министър-председател се разделя със съпругата си Вероника Ларио и организира безкрайни партита с млади момичета.

Бившата жена на Берлускони, за която той е женен повече от 20 години, се играе от популярната актриса Елена София Ричи. А в ролята на известния политик е актьорът Тони Сервило (познат от прекрасния „Великата красота“, за който Сорентино печели „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм), който прави чудовищно добро превъплъщение, влизайки в образа на Берлускони.

Филмът е саркастична и яростно политически некоректна комедия, присмиваща се както на своя герой, така и на днешна Италия.

Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg. Гледайте селекцията на Киномания 2018, за да видите големите филми преди големите награди!

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 г.

Коментирай