Свободно време

Хули Леонис – Няма нищо случайно в живота ни – всичко е много точно определено

Астрологът Хули Леонис за астрологията и кармата

16.11.2018г. / 11 04ч.
Михаела Лазарова
Хули Леонис. Снимка: личен архив

Хули Леонис. Снимка: личен архив

Започваме деня си с чаша кафе или чай и преглед на дневния хороскоп. Докато някои гледат скептично на астрологията, за други тя е нещо, което малко или много ръководи живота им.

Днес в рубриката ни „Всичко за зодиите“ ви срещаме с един много интересен гост – астрологът Хули Леонис. Той е завършил Московската академия за астрология, при един от световноизвестните топастролози Михаил Левин.

Хули Леонис съчетава класическото астрологично познание с изследването на родовата енергия и пречупва тълкуванията си през сферата на психологията. Неговият метод на интерпретация изпъква много силно в книгата му „Ретроградни планети“, чиято премиера ще бъде на 11.12.2018 г., от 19 часа в Литературен клуб „Перото“, НДК.

Това е първата му книга, която повдига завесата за кармата и дава информация за пътя на душата през зодиака. След „Пътят на душата през зодиака“, „Луната – нашата истинска същност“ и „Уроците на Сатурн“, в която вече засегна темата за кармата, авторът продължава и задълбочава този проблем.

Ето какво сподели специално за читателите на Az-jenata.bg

Няколко седмици преди официалната премиера на книгата ви „Ретроградните планети“ искаме да ви попитаме за кого е предназначена тази книга и защо решихте да разгърнете тази тема?

Тази книга е предназначена за всички хора, които имат ретроградни планети в картата си. Това е една сложна астрологична тема, която изисква време и посвещение, за да бъде добре разбрана. Всеки, който учи астрология, има някакво понятие и знае дефиниция за ретроградните планети, но това да усетиш точно какво значат и как ни се отразяват на живота е съвсем различна тема. Разбирането изисква време и много практика. Аз отделих цели две години на изследване на всяка една от планетите. Анализирах много хора и техните истории и тази книга обединява всички заключения.

За хората, които имат ретроградни планети в картата си, тя може да е това, което винаги са чакали, за да разберат себе си по-добре. Колкото по-рано човек знае тази информация за себе си, толкова по-лесен би бил животът му, защото ще знае как да коригира собственото си поведение.

Тази книга е и за всички хора, които имат родител с ретроградна планета особено ако става въпрос за Марс или Венера.

Тази книга е и за всички, които нямат ретроградна планета в картата си, но искат да разберат по-добре родителите си, партньора до тях, децата си. В книгата има таблици, с чиято помощ лесно може да се разбере дали имате ретроградна планета или не.

Когато чуем, че дадена планета е ретроградна, това ни звучи страшно, вярваме, че нещо лошо ни очаква. Трябва ли да се притесняваме от ретроградната им фаза и как можем да я превърнем в свой актив?

Когато имаме ретроградна планета в рождената ни карта, това означава, че ние не започваме живота си от точка нула, от старта, а вече се раждаме с определен товар. Този товар е ясно маркиран от ретроградната планета. Ако Меркурий е ретрограден, това може да означава проблеми в комуникацията, общуването. Ако е Венера, това може да означава допълнителен, екстра товар по отношение на любовта и т. н.

Ретроградните планети изискват да се обърнем към себе си и да разберем, че всеки един проблем произлиза от нас, а светът около нас просто го отразява. В този ред на мисли те могат да бъдат много полезни.

В книгата си „Ретроградните планети“ споменавате кармата. Има ли връзка между кармата, зодиите, как да разберем каква карма носим? Как можем да променим кармата си?

Карма означава път на душата. Така разгледана, тя не може да бъде променена, но може да бъде усложнена и олекотена. Ако познаваме себе си добре и знаем от какво се нуждае душата ни, ние по-лесно ще можем да й до дадем.

Кармата може да бъде и родова. Това означава, че душата ни слиза в определена родова система и знае какви са уроците в тази система. Често новите членове на семейството слизат за да вземат от тази карма и да облекчат другите, както и си поставят задачата да се справят с тази родова карма по един нов начин на базата на личния си опит, който са придобили по духовния си път (миналите си животи).

Какво е сатурнова дупка и как ни влияе?

Сатурновата дупка са последните 40 дни преди рождения ни ден. Това е период на равносметка и на приключване. Обикновено жизнената ни енергия е по-слаба. Периодът не е подходящ за започване на нови неща, а по-скоро за приключване на стари.

Негативното тълкувание на периода идва от копнежа на хората да получат информацията по негативен начин, за да ги разтърси и да я възприемат. Това е основната характеристика на живота на земята – свързването чрез страховете.

                                             Хули Леонис, Снимка: личен архив

Доколко зодиакалният знак е определящ за пътя в нашия живот? А за пътя на нашата душа, тема, която развивате в книгата ви „Пътят на душата през зодиака“?

Зодиакалният знак е основният показател за посоката ни в настоящия живот. Ние се раждаме с пълно и осъзнато разбиране за Луната ни, лунния знак в рождената ни карта. Може да се каже, че ние сме Луната си, а в живота вървим към развитието на зодиакалния ни знак. Когато се раждаме ние пак го усещаме, но това са базовите характеристики, които по-скоро се свързват с ниската му вибрация. В периода между 21-36 година от живота ни нашата задача е да развием зодиакалния ни знак в положителна насока и да достигнем до високата му вибрация.

Как можем да изчислим асцендента си, ако не сме сигурни за точния час на раждане?

Асцендентът означава точния ни час на раждане. Няма как да сме сигурни в кой знак попада той, ако не сме сигурни за часа на раждане. Ако все пак знаете ориентировъчен час на раждане, то тогава професионален астролог може да провери часа и да намери точния.

Доколко той влияе на личността ни, нашия житейски път?

Обичам да казвам, че асцендентът не е част от нас. Той обикновено се интерпретира погрешно, защото е най-популярен след зодията. Ако хората знаеха и къде се намира Меркурий в картата им, щяха да се свързват и самоопределят с него. Истината е, че всяка една позиция в картата ни, ни определя.

Асцендентът е социалната маска, която имаме – това, което показваме на другите. Разбира се, че този процес ни определя, но някак си ние не можем да бъдем маската си. Ако сме маската си, все пак, това може да означава, че много силно крием себе си и не искаме да се свързваме с външния свят.

В кои случаи е добре да си направим персонален хороскоп?

Това е едно вътрешно усещане, в което няма логика. В един момент човек усеща, че е готов за истината и разбира кой метод е подходящ за него. За някои хора това е астрологията, за другите е нумерологията, трети избират съвсем различен метод. Методът може да е различен, но истината е една. Когато човек е готов за нея, тя ще му покаже и метода.

Любовта е тема, която вълнува всеки от нас и често я свързваме със зодии. Можем ли да търсим любовни съвпадения на базата на зодиакалните знаци?

Ако говорим само за съвпадения по отношение на зодията – не можем. Но това няма да спре хората, защото зодията е най-популярна и те не могат да направят друг анализ и да сравняват другите аспекти, защото това знаят. Да правиш анализ на базата на зодиакалния знак е като да казваш българи и французи не си допадат.

Срещаме ли се случайно в живота си, тук има ли връзка между кармата и астрологията?

Няма нищо случайно в живота ни – всичко е много точно определено. Това се дължи на законите на универсалния ред. Астрологията има дял, който анализира кармата.

Имате ли идея на каква тематика ще бъде следващата ви книга?

Разбира се, много скоро ще има изненада и тя ще се появи в неочакван момент. Темата е за любовта. Предстои ни да си говорим много по тази тема през следващата година.

Вашето послание към читателите на Az-jenata.bg

Пожелавам на всички читатели да се осмеляват да се обръщат към себе си и да търсят истината в себе си, защото тя се намира точно там.

Коментирай