Свободно време

Астролог Петя Георгиева: През 2019-а трябва да внимаваме за поведението си

Какво очаква зодиите през 2019 година

28.11.2018г. / 15 16ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Петя Георгиева е астролог и от години изготвя астрологичните прогнози за Az-jenata.bg. По образование и професия е икономист, но още във 2-ри курс се запалва по астрологията и особеностите на зодиакалните знаци. Но тъй като това се случва по времето на социализма, достъпът ѝ до сериозна литература за астрология се оказва почти невъзможен.

С течение на времето, с идването на демокрацията и широкия достъп до интернет, Петя успява да премине подходящо обучение, с което си помага да систематизира натрупаните до момента знания.

В момента се занимава с астрологични прогнози и както сама споделя, прави това с още по-голям интерес от преди.

Обърнахме се към Петя с молба да отговори на нашите въпроси относно това какво ни очаква през новата 2019 година и какво ни вещаят звездите за годината на Свинята, според китайския хороскоп.

Каква е вашата астрологична прогноза за 2019 година?

Да започнем отново с вибрацията на 2019 г. според нумерологията.

Сборът на числата е 3. Тройката олицетворява творчеството, фантазията, умението да се забавляваме, радостта от живота, хармония, равновесие. Символизира триъгълника, то е завършен процес. Значи през тази година ще имаме достатъчно възможности да напреднем и да подобрим начина си на живот, но трябва да заложим на творческия си потенциал, да използваме пълноценно въображението си. Трябва да обмисляме и анализираме фактите преди да вземем отговорно решение. Когато се налага трябва да умеем да казваме и „не“.

Първите три цифри се повтарят от предишните години и те са две, нула и едно.

Смисълът им е:

2 – партньорство, хармония, изящество, гъвкавост и грижа. Тенденция, която ще продължи за целия период, в който годините започват с цифрата 2, защото тя е свързана с Луната. Хилядолетие, в което хората ще се подкрепят и ще търсят компромисни решения.

0 – съзнателни решения на колективното мислене. Нулата е дълбока, невидима сила, скрита енергия. Тя подсказва наличието на потенциал или на разумен стремеж към промяна.

1 – олицетворява Слънцето. Потвърждава силата и единството на Вселената. В позитивен аспект го свързваме с човешката амбиция, а в негативен – с човешката агресия. Както сами забелязвате в чисто битов план сме свидетели и на едното, и на другото.

9 – завършване на цикъла. То е възвишеното число. Число на резултата, на човечеството, на разумността. Девет съдържа всички добродетели. Нищо не трябва да се отлага, започнатото трябва да се довършва. То е последното изпитание, след което ни се полага заслужена почивка.

Ще трябва да се справим с различни обстоятелства. Ще има и проблеми, ще има и неприятности, но те ще са полезно изпитание. Крайното ни решение винаги трябва да е наше, да правим нещата по собствено убеждение, а не по чуждо внушение.

За кои зодии се очертава да е по-успешна в професионален и личен план?

Овенът, както винаги е „отличник“. Представителите на този знак ще има на какво да се радват. При тях нещата ще се случват така, че винаги ще бъдат на точното място в точното време и ще успяват да се възползват от благоприятно стечение на обстоятелствата преди всички останали. Те ще намерят отговор на най-важните за тях житейски въпроси и ще могат да устроят личния си живот така, както го разбират.

Добри перспективи се очертават пред Лъвовете. Те ще могат да се насладят на плодовете от упорития труд, положен предишните години и ще получат така желаното признание. Ще има кой да ги окуражи в труден момент, а „гредите“, на които се натъкват ще ги научат да се мобилизират, да реагират волево и решително.

Вечно клатушкащите се Везни през повечето време на 2019-а ще са „в покой“. Ще се почувстват много по-разкрепостени, по-уверени и по-самостоятелни. Ще имат възможност да променят базовите условия на живота си, да подобрят професионалния и социалния си статус.

Стремителните Стрелци ще се хвърлят във водовъртежа на любимите си неща. Ще могат да рискуват, да започват проекти, за които доскоро само тайничко са си мечтали, но без това по някакъв начин да застрашава живота им. Промените няма да са радикални, но ще са забележими и свързани с куп приятни спомени.

И естествено, няма как да не споменем за късметлиите Водолеи, които са любимци на Съдбата. Те ще могат да отстояват принципите си, да реализират смели идеи. Ще намерят отговор на свои сложни житейски въпроси, ще осъзнаят житейските си цели, ще реализират надеждите си, ще влязат в хармония със собственото си АЗ.

На кои зодии любовта ще се усмихне през 2019-а?

За усмихване, на всички ще се усмихне, но за едни усмивката ще е ведра и окуражаваща, за други леко кисела, за трети скептична, а представителите на някои знаци даже няма да забележат, че им се усмихва.

За Овните, Лъвовете, Девите и Везните усмивката ще е най-щедра. Контактите им ще са интензивни и макар че връзките им няма да са винаги успешни, ще приемат раздялата философски.

За Телците, Раците и Скорпионите усмивката ще е мимолетна и не твърде окуражаваща. Те в никакъв случай няма да скучаят и да тъгуват самотни, обаче неприятностите им, доколкото ги има, ще са резултат от собственото им поведение и неправилно отношение към партньора.

За Близнаците и Стрелците любовната тема ще остане на заден план. Те ще мислят много повече за професионалния си напредък, отколкото за романтика и може да пропуснат факта, че любовта им се усмихва.

При Козирозите, Водолеите и Рибите усмивката на любовта ще е ту мимолетна, ту твърде пестелива, ту малко насълзена. Те ще имат нужда от близък човек до себе си, но на моменти ще са твърде капризни, раздразнителни и трудни за изтърпяване, което ще подейства на връзката им като мартенски сняг.

Има ли зодии, за които годината ще е критична и ще поднесе повече предизвикателства?

Като цяло чак за критични моменти не е редно да говорим, но представителите на някои знаци имат навика упорито да повтарят грешките си по няколко пъти или поне да не се учат от тях.

Да започнем с Близнаците. Трудностите им ще са свързани с липса на достатъчно яснота при уреждане на юридически и материални въпроси и донякъде при личните отношения. Желателно е да са по-внимателни, по-мисловни, да не се тревожат от неизвестността, да не изпадат в емоционален хаос, който ще ги подтиква към вредни решения и прибързани изказвания.

В началото казах, че трябва да заложим на въображението си, но както знаете всичко прекалено е вредно. Не може да се разчита само на въображение, задължително в действията ни трябва да има и логика. Проблемите на Раците може да дойдат точно от прекаляване с фантазийното и от изграждане на нереалистични планове, които рано или късно ще са източник на разочарование.

Лошото е, че Раците ще „останат глухи“ за всички предупреждения за грешки. Разговорите с тях са нещо като търсене отговор на философския въпрос за яйцето и кокошката. Най-подходящата тактика би била да избягват ексцентрични постъпки, да не се амбицират твърде много, да се въздържат от стартиране на дългосрочни проекти и да не се възгордяват от постиженията си, но като се знае колко са „опаки“ никак не е сигурно, че ще постъпят точно така.

Трудности ще имат и Козирозите. Те ще трябва да изтърпят някои промени по принуда. Свързано е със Сатурн, тяхната планета-управител. Ретроградното му движение леко ще ги демотивира, ще ги направи разсеяни, ще ги подтиква да „заобикалят“ правилата, което ще навреди на авторитета и позициите им. Желателно е да се съобразят и в този период да се постараят да са максимално стриктни, за да не съжаляват по-късно. Критичните моменти за Козирозите ще са свързани и със слънчевите затъмнения, които ще се случат в техния знак два пъти през 2019 г. – на 06.01 и на 26.12. В тези дни не бива да рискуват, да пътуват, да подписват важни документи. Колкото са по-пасивни, толкова по-добре.

2019-а година ще е година на Свинята според китайския зодиак. Какво да очакваме от нея, какво е характерно за този знак?

Да, според китайския хороскоп на 05.02.2019 г. ще навлезем в годината на Жълтата земна Свиня или Глиган, ако повече ви харесва, и тя ще продължи до 24.01.2020 г., когато ще навлезем в годината на Белия метален Плъх или Мишка.

Характерното всъщност се съдържа в определенията жълта и земна, което придава на животинчето кротост и доброта. Свинята има стабилни навици, проявява се като добър организатор и професионалист. Снизходителна е, разпределя приоритетите си правилно, лоялна е към близките си. Не е много контактна, но пък и не е податлива на лоши влияния. Поставя си изпълними цели в различни периоди от живота си и ги постига бавно, но последователно.

Характеристиката на годината ще е почти тъждествена с характеристиката на животинчето, но ви предлагам да ги прочетете в годишната прогноза.

Има ли нещо, за което е добре да внимаваме през 2019-а година?

Да, има. Трябва да внимаваме за поведението си. Да избягваме проявите на агресия, да не критикуваме околните за грешките им, а да им помогнем да ги коригират или да ги обучим, ако се налага. Да не обещаваме неизпълними неща и да не си поставяме цели, с изпълнението на които бихме „нагазили в чужди води“. Да не сме разточителни. През тази година бихме могли да спечелим, да се обогатим, ако се отнасяме към парите си отговорно.

Ако трябва да определите с няколко думи бъдещата 2019-а година, какво бихте казали?

Тя е естествено продължение на 2018-а. Ще имаме възможност за личностно развитие, разместване на приоритетите, разгръщане на възможностите ни и постигане на хармония между физическото и духовното. Трябва да разплатим дълговете си, да анализираме грешките, да прекратим връзките, които са изчерпали съдържанието си.

Тук трябва да се има предвид, че говорейки за период от една цяла година, трябва да отчитаме влиянието на планетите комбинирано и мащабно, а именно върху общественото, социалното и индивидуалното развитие. Тези три компонента невинаги са в хармония, което обуславя наличието на евентуални затруднения. Дадено събитие може да е много полезно на обществото като цяло, но да създава затруднения на определена социална група или на конкретен човек. В дневните, седмични и месечни прогнози се отчитат точно тези детайли с цел да се подскаже на читателите кога и защо „нещата не вървят“.

Очаквайте скоро годишния хороскоп, изготвен от астролог Петя Георгиева.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 5 години )
Май тази астроложка има още много да учи - нумерологично 12 не се събира и числото на годината не е 3.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
фри волни съчинения ( преди 5 години )