Свободно време

Ако се чувствате депресирани, кажете си следните думи

Време е за промяна

22.11.2018г. / 11 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

„Има нещо добро във всички привидни неуспехи. Няма да го видите сега, времето ще го разкрие, бъдете търпеливи.“ Свами Шивананда

Провалите, грешките, любовните раздели, желанието да сме перфектни в работата и у дома... Това са само част от причините да изпаднем в депресия. Апатия към всичко случващо се около вас, нежелание за комуникация с приятели, близки, обилно хранене или гладуване, са само част от симптомите, които подсказват, че се нуждаете от положителна промяна.

Казват, че думите които изричаме имат влияние върху живота ни. В следващите редове ще видите няколко позитивни мисли, с които да започнете тази промяна.

„Аз съм силна“

Погрешно е схващането, че само слабохарактерните хора страдат от депресия и че само слабите търсят професионална помощ. Търсенето на помощ от приятели, близки, специалист, говори за наличие на съзнание за самоконтрол и това е знак за сила. Това показва, че те искат да променят положението си.

„Ще бъде по-добре“

Когато изпаднем в трудна ситуация и лошото настроение е ежедневие ние се чувстваме безнадеждни. Изричането на тези думи отново и отново, ще ви мотивира да не дадете шанс на депресията да завладее живота ви.

Цитати от „Яж, моли се и обичай“

„Нека си отидат“

Може би няма човек, който под влияние на безпокойството, да не се притеснява за неща, които не са се случили или няма да се случат. Когато тези мисли ви връхлетят, просто си кажете „Нека си отидат отрицателните мисли, само хубави неща ще се случват.“

„Не се страхувай“

Искате ли да контролирате страха? Тогава всеки път, когато ви споходи, си кажете тази мисъл.

Цитати за мечтите и целите, които си поставяме

„Няма опасност“

Депресията може да предизвика мисли и чувства, които могат да ни накарат да се усещаме така, сякаш животът ни е под заплаха. Например, дошъл е нов началник и вие се страхувате, че може да загубите работата си. Повтаряйте си „Няма опасност“. Това ще ви помогне да успокоите ума си и тази фраза върви заедно с „Не се страхувай“.

Свързани статии

„Моите думи, мисли и действия са в съответствие с моето щастие и свобода.“

Изричането на тези думи насърчава позитивността, състраданието и съпричастността. Тя приканва човек да живее в хармония със себе си, с други същества, включително с природата и околната среда.

„Вярвам в процеса“

Препятствията са част от живота ни и когато сме депресирани винаги си задаваме въпроса „Защо на мен?“. За тези моменти си кажете „Вярвам в процеса“. Няма как да промените случилото се, но може да промените това как ще продължите напред. Да се оставите на депресията и да затънете или да продължите по трънливия път, който няма да е безкраен. Трудностите са уроци, нови възможности и ние сме тяхната жертва.

Не на последно място, не забравяйте, че депресията може да бъде разрушаваща, но бихте могли да я прогоните чрез силата на позитивното мислене. Изборът е ваш!

Коментирай
Свободно време