Свободно време

Революционно нова информация за лечебните свойства на над 50 храни

„Лечителят медиум: Най-полезните храни“ – Антъни Уилям

08.12.2018г. / 06 33ч.
Аз жената
Корица: издателство "Хермес"

Корица: издателство "Хермес"

За книгата

Световноизвестният лечител медиум – Антъни Уилям, е посветил живота си на това да помага на хората да се излекуват от хронични и нелечими за съвременната медицина заболявания. Той споделя информацията, която получава от Висш Дух, с милиони читатели по света и ги напътства как да се предпазят от съвременната епидемия от необясними болести.

След като в първата си книга направи революционни разкрития за същността на разпространени болестни състояния като автоимунните заболявания, депресията и рака, сега Антъни Уилям ни посочва средствата да се преборим с тях. Той ни запознава с най-големите заплахи за здравето ни и ни разкрива четирите групи храни, с които да се излекуваме и предпазим. Тук ще намерите подробни описания на непознатите лечебни свойства на над 50 храни: плодове, зеленчуци, билки и подправки и диворастящи храни. Освен болестните състояния и симптомите, при които помагат, ще научите и ползите от тях в емоционален и духовен план. Благодарение на ценната информация в тази книга ще можете да се погрижите за своето здраве и това на близките ви хора и отново да се радвате на пълноценен живот.

За автора

Антъни Уилям има над 3 милиона последователи във Фейсбук. Книгите му получават изключителни отзиви от Наоми Кембъл, Гуинет Полтроу, а негови клиенти са още много филмови и музикални звезди, бестселърови автори, успели спортисти и влиятелни бизнесмени.

Вече 25 години Антъни Уилям посвещава живота си да помага на хората. От ранно детство той общува с Висш Дух, от когото получава пълна информация за здравословното състояние на всеки човек. От него той черпи и неизвестни за медицината знания за хроничните и необяснимите заболявания, които често се диагностицират и третират погрешно. Наричан лечител медиум, Антъни помага на хиляди хора да оздравеят от „нелечими“ болести и отново да живеят пълноценно.

Той внимателно подхожда към всеки случай, като отчита цялостното състояние на пациента, а не само на физическо ниво. Този интегрален метод на лечение заедно с безпрецедентно точното диагностициране са донесли облекчение и изцеление на мнозина.

Уроци за здраве от Антъни Уилям и „Лечителят медиум: Най-полезните храни“

Защо трябва да започнем да се храним по нов начин?

Свикнали сме да живеем, следвайки правила и закони, защото в основата им е безопасността. Ние разбираме, че без нея сме изгубени. Днешната информация за храненето – за причините за плашещи болести като сърдечносъдови заболявания, рак, диабет, болест на Алцхаймер, автоимунни заболявания и други, и как да се справим с тях – влиза в общоприети рамки. Рамките ни дават усещане за сигурност, създават впечатлението, че всичко е под контрол. Това усещане обаче е измамно. Ето защо трябва да мислим извън рамките. За да предпазим здравето си, е нужно да излезем от границите на това, което приемаме за неоспоримо.

Истинската защита ще ви дадат храните, представени в тази книга.

Как може храната да бъде лекарство?

  • Антиоксидантите забавят стареенето.
  • Биодостъпната глюкоза и фруктоза ни помагат да се справим със стреса и забързаното ежедневие.
  • Минералните соли поддържат работата на сърцето, невротрансмитерите и бъбреците, предпазват от тежки състояния на обезводняване, отоци и бъбречни заболявания.

7 факта, които може би не знаете за лечебните свойства на храната:

  • Авокадото е изключително полезно и за мозъка.
  • Карфиолът и другите представители на семейство Кръстоцветни подпомагат функциите на щитовидната жлеза.
  • Мангото и бананите помагат при безсъние.
  • Картофите са полезни срещу появата на херпеси.
  • Ябълките имат много мощни противовъзпалителни свойства, като най-полезни са плодовете с най-наситен червен цвят.
  • Кайсиите стабилизират нивата на енергията, стимулират производството на червени кръвни клетки, укрепват сърцето и подхранват мозъка.
  • Диворастящите храни ни помагат да се справим със стреса.

Откъс

Адреналин, произвеждан от телата ни, би трябвало да бъде сложен в категорията на наркотиците със силно пристрастяващо действие. В даден момент ставаме резистентни към определени нива на адреналина и като прибягваме все повече до него, ние губим мерилото си за качествен, безопасен, щастлив и нормален живот.
Това в никакъв случай не означава, че адреналинът не е полезен и безопасен в определени стойности. В края на краищата той участва в напълно нормални жизнени функции в организма и е от първостепенно значение за оцеляването на човешкия вид. В миналото сме били способни да използваме адреналина в малки, здравословни количества, в редки случаи на опасност. Представете си, че се разхождате в поле, пълно с цветя, в прекрасен ден. Небето е синьо, слънцето грее, птиците чуруликат и вие се чувствате спокойни, докато не забележите свитата на кълбо на пътя отровна змия. Нивото на адреналин моментално се покачва, докато се опитвате да решите как да минете покрай нея, без да ви ухапе, а когато го направите, нивото на адреналина отново спада и вие продължавате да се разхождате. Такъв е бил животът преди дигиталната ера и така са устроени да функционират телата ни – в състояние на хомеостаза, нарушавано от време на време от прилив на адреналин с цел оцеляване.
Времената са се променили. Ние все още се разхождаме из поляни с цветя; денят все така е чудесен, небето – синьо, слънцето грее и птиците чуруликат, но вместо една гърмяща змия, сега на пътя ни има стотици. С всяка следваща крачка рискуваме да попаднем на поредната заплаха. Това са негативите на високотехнологичното общество – всичко се движи много бързо и се срещат повече опасности. Това означава, че нивата на адреналина се повишават по-често по необходимост. По-рано нито изораването на полето, нито дори тежкият работен ден са водили до покачаване на нивата на адреналина, освен ако не сме попадали в животозастрашаваща ситуация. Продуктивността и поддържането на здравословен баланс не са се изключвали взаимно.
В наши дни е лукс да се намираме в хомеостаза. Постоянно завишените нива на адреналина – почти критични – са новото ни нормално състояние. Защо? Защото по цял ден предотвратяваме възникването на потенциално критични ситуации. Нощем лежим и се тревожим как да предпазим близките си от трагедиите, които виждаме по новините. Скоростта на модерната комуникация ни принуждава да се стараем винаги да бъдем „на линия“. Докато премигнем, технологиите са се променили и ние се стремим да не изостанем. Имаме твърде много ангажименти, безброй посоки и недостатъчно време. Виждаме как все повече от близките ни се разболяват. И разбира се, патогените и замърсителите като Безпощадните четири, предавани през поколенията, ни претоварват и стигаме до ръба на емоционално, духовно и физическо изтощение. Всичко това ни държи в състояние на постоянно напрежение. На всичко отгоре все още се сблъскваме с реални опасности. Адреналинът ни рязко се покачва от средното ежедневно ниво до необичайно високи стойности и определя живота ни в още по-голяма степен.
Освен това използваме този хормон за самолечение. Аз го наричам адреналечение. Ето какво имам предвид, когато казвам, че адреналинът води до пристрастяване. Ние така привикваме с усещането, когато той препуска по вените ни, че ставаме зависими от него. Забравяме как се чувстваме, когато е в нормални стойности. Свързваме прилива на адреналин с усещането, че сме живи, и в мига, в който имаме реална възможност да се отпуснем, изпитваме разочарование от липсата на тръпка и закопняваме за нова стимулираща доза. По този начин поддържаме състояние на свръхнатовареност и свръхстимулация в часовете, предназначени за почивка. Дори ни изпълва измамно чувство за отпускане, защото спираме да мислим за претъпканата входяща кутия на електронната ни поща, за нескончаемия списък от задачи и страховете ни за живота.
Ето в каква ситуация сме поставени. Живеем в култура на адреналина, околната ни среда изобилства от токсини, предизвикващи отделянето на адреналин, и към тях се добавят онези, които са ни предали поколенията преди нас. Адреналинът е нашето средство да се справим във времена на промени. Следва въпросът: Какво ни причинява това?

На книжния пазар от 1 септември 2018 г.
Превод: Снежана Милева
Обем: 376 стр. Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1820-1
Корична цена: 15,95 лв.

Коментирай