Свободно време

Тайните на перфектната коледна снимка за спомен

Ако я изпипате, можете дори да я пратите като картичка

23.12.2018г. / 07 11ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хубавите спомени топлят сърцето. Много често не си даваме сметка колко важни са те и как наистина живеем, за да оставяме приятна диря в миналото си, за която с удоволствие и усмивка да си спомняме.

Традиция е снимки да се правят в знакови моменти, на празници, на рождени дни или когато човек постига нещо, пътува и се развива или просто иска да си направи селфи на фона на някоя забележителност.

Наближават коледните и новогодишните празници. Социалните мрежи и личните ни албуми ще се препълнят от нови фотоси, пълни с усмивки и много радости.

Позиране за снимка – кои грешки допускаме? (галерия)

Какво трябва да знаем, за да си направим идеалната снимка за Коледа, която да запазим като скъп спомен?

Координирайте облеклата, но избягвайте еднаквостта

За да прилича една снимка на професионално изпипана е добре предварително да се помисли как всеки от участниците в нея ще бъде облечен. Важно е, за да не се бият цветовете и принтовете на снимката, така че тя да е хармонична за окото. Избягвайте абсолютно еднаквите облекла, защото обезличават и са проява на лош вкус.

Прекалено шарените окраски на дрехите не биха стояли добре на снимката, имайки предвид че около вас като фон ще блещукат коледни украси и лампички.

Избягвайте големи щампи, лога, карирани и раирани платове

За да не рискувате снимката ви да заприлича на пъзел или напрягаща очите картина, избягвайте подобни композиции на нея. Облечете нещо елегантно, красиво, може и с наситени цветове, но не прекалено биещи се един с друг.

Не носете прекалено много грим

За предпочитане е да сложите дневен грим, който да не е прекалено претенциозен. Ако няма да ви снима професионален фотограф, вероятно тънкостите в изпипването на снимката няма да са ви достатъчно ясни. Така ако носите прекалено много грим, може да излезете зловещо на снимката. Придържайте се към естествеността.

Включете и децата

В един хубав коледен спомен няма как да не присъстват и децата в семейството. Включете и тях. Могат да заемат централно място в снимката, а може и да са на заден план, но не по важност, разбира се. Например, може да се вижда как в далечината украсяват елхата или помагат в приготовленията в кухнята.

Свързани статии

Как да съхраним снимките си през годините?

Внимателно подберете фона

Фонът на който ще бъде заснета снимката, е от изключително значение за посланието ѝ. Няма значение колко хубаво сте украсили или колко сладки са децата ви докато си играят около елхата, ако като основен фон на заден план се виждат неизмитите ви съдове. Подберете добре мястото, на което ще заснемате красивата си снимка за коледен спомен тази година.

Не забравяйте за осветлението

Когато правите специална празнична снимка за спомен, трябва да вземете под внимание светлината в помещението. Тя е ключов фактор за красивата фотография. Включете и лампичките на коледната елха. Те ще добавят топлина и уют към снимката ви.

Не забравяйте усмивките

Какво е коледна фотография без настроение! Кажете някоя шега предварително, разсмейте се, отърсете се от семейните неразбирателства, ако е имало такива преди това. За запечатването на един хубав спомен са необходими широки усмивки и много добро настроение.

Коментирай