Свободно време

4 прости стъпки за щастлив живот

Как да променим нагласата си за света

10.12.2018г. / 15 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Животът може да е хубав и лош едновременно. Той има своите тъмни и светли страни, които непрекъснато се редуват, а понякога съществуват в една обща неразделна и едновременна действителност.

Колкото и трудности да ви поднася съдбата, на каквито и изпитания да ви подлага е важно да не се поддавате на негативните мисли. Гледайте на живота като на низ от приятни преживявания, които предстоят, независимо дали в момента нещата не вървят по вашия план.

Рецепта за щастие или какво му трябва на човек

А междувременно се опитайте да направите живота си по-щастлив с тези прости стъпки. Те ще ви помогнат да погледнете и почувствате по-осезателно неговата положителна страна.

Поемете контрол над емоционалната си нагласа

Вероятно не сте се замисляли, но реакциите и мислите ни до голяма степен контролират нашите навици, онова, което ни се случва на практика. За да промените случващото се в положителна посока, променете нагласата си.

Например, когато сутринта рано будилникът ви звънне не ставайте с мисълта, че светът е свършил, защото отново е понеделник, по дяволите. Вместо това станете, усмихнете се, отместете завесите и дайте път на светлината. Помислете си, че е дошъл нов прекрасен ден, в който ще ви се случат още повече прекрасни неща именно защото сте станали толкова рано и ще имате повече време да им се насладите.

Всичко е до програмиране на съзнанието. А след това Вселената приема тези позитивни вибрации и отвръща със същото.

Запомняйте позитивните думи

Когато говорите с някого, слушате телевизия или радио, ставате свидетел на нечий разговор или дори се карате с някого, опитайте се да запомните само хубавите, положителни думи, които ухото ви долавя. Запомнете поне 3 и си ги повторете.

5 тайни за повече щастие

Това правило ще ви помогне да се научите във всичко около вас да виждате позитивната страна. Животът е по-приятен, когато поставяме акцент върху доброто. Така се чувствате и по-щастливи.

Съсредоточете се върху онова, което наистина има значение

Невероятно е колко много от енергията си изхабяваме, за да се ядосваме за глупости. Преследваме цели, които мислим, че са от значение за нас, а всъщност ни носят само стрес.

Свързани статии

За да направите живота си по-щастлив и лек, открийте своите приоритети. Съсредоточете се върху тях. Мислете и работете само в посока, която ви носи удовлетворение. За останалото не се терзайте, защото то просто няма особено голямо значение.

Научете се да казвате „не“

За някои хора отказите са изключително трудни. Наистина понякога не е лесно да казваме „не“, но се налага. Само така можем да се съхраним и да се чувстваме щастливи.

5 прости начина да бъдем щастливи всеки ден

Когато шефът ви помоли да работите след края на работното време, казвате „да“, защото не искате да го разочаровате или да изгубите доверието му, въпреки че имате пълното право да откажете. Когато приятел ви моли за спешен заем, а вие не можете да му откажете, въпреки че вече сте на червено, а падежът за заплата е далече.

В тези и много други подобни случаи, в които досега сте пренебрегвали себе си заради другите е време да се научите да казвате „не“. Ще се чувствате много по-щастливи и неуязвими, защото вие ще сте тези, които ще решавате как да продължи животът ви.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 5 години )
tezi stupki sa neizpulnimi i nevuzmojni ako 4ovek ima problem . dobre 4e niamam takuv.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време