Семейство

Седмичен хороскоп за 10 – 16 декември

Конфликти за Телците

10.12.2018г. / 16 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новата седмица ще ни изправи пред нови изпитания. Докато за едни ще е спокойна, други ще трябва да бъдат по-внимателни в действията си. Повече вижте в седмичния ни хороскоп, изготвен от астролог Петя Георгиева.

Овен

Сравнително спокоен период, ако сами не си създавате проблеми. Опитайте се да мислите повече за себе си. Не е нужно да контролирате околните, най-вече пък членовете на семейството. Дайте им повече самостоятелност, нека носят отговорност за постъпките си. Наблюдавайте много внимателно събитията и търсете причинно-следствените връзки.

Заключенията, които си направите сега ще ви бъдат много полезни в бъдеще. Не се лишавайте от движение, ако искате да запазите тонуса и да синхронизирате физическото с психическото си състояние. Едва ли ще имате повод за оплаквания що се отнася до личните и делови отношения.

Телец

Обстановката на работното място на моменти ще е конфликтна. Опитайте се да запазите неутралитет. Само така ще успеете да се справите със задълженията и едновременно с това да съхраните доброто си настроение.

Празниците наближават, разпределете времето си така, че да се подготвите без излишно напрежение. Близките у дома понякога неоснователно ще капризничат. Зарадвайте ги с нещо вкусно или с кратко пътешествие в почивните дни.

Ще получите комплименти за постиженията си, които ще се отразят положително на самочувствието ви. Независимо от всичко е желателно да се въздържате от щедри обещания, защото ще ви е трудно да реализирате всичките си замисли.

Тест: Романтични, креативни или логично мислещи сте?

Близнаци

Условията за напредък ще са налице. През тази седмица е важно не само да споделяте мнението си и да давате разумни идеи. Преди да го направите се опитайте да си създадете схема на действие и да поставите практическото начало на реализацията им. Само по този начин ще си осигурите съдействие.

Не скъсявайте дистанцията с новите си познати, не е изключено да злоупотребят с доверието ви. Въздържайте се от участие в развлечения със съмнителна естетическа стойност. Ще навредите не само на здравето, но и на авторитета си.

Рак

Във ваша полза е през тази седмица да не привличате вниманието към себе си на работното място. Съобразявайте се с мнението на колегите си, оказвайте помощ, когато ви помолят и реагирайте спокойно на изненадващите им ходове. Не всичко ще се случва така, както предполагате, но за вас няма да има негативни последствия.

Подхождайте отговорно към собствените си финанси. Преценявайте всеки разход далновидно, мислете за последствията. Въздържайте се от покупки, плод на спонтанна емоция, за които съвсем скоро ще съжалите.

Малка черна рокля според зодията (галерия)

Лъв

Някои случки на работното място ще ви разтревожат. Всъщност, няма да са свързани с нищо фатално, но вие си представяте нещата по-страшни, отколкото са в действителност. Едва ли ще се наложи да се намесите, за да подобрите резултата, даже напротив. Колкото по-малко участвате, толкова по-добре за вас.

Не е нужно да полагате огромни усилия, за да докажете полезността си. Постиженията ви са достатъчни, за да получите високата оценка, към която се стремите.

В личен план не се очакват изненади. Опитайте се да надмогнете индивидуализма си в моментите, когато поведението на близките ви подсказва да го направите.

Дева

Въздържайте се от каквито и да било експерименти и нововъведения. Прилагайте само проверени методи на работа, които са доказали ефективността си. Ако популярната информация в нет-а ви изглежда съмнителна, допитайте се до официалните институции и то писмено. Въздържайте се от решения с дългосрочен финансов ефект.

Намалете инициативата у дома. Стремежът ви всичко да бъде направено по неоспорим начин ще създаде повод за разправии в семейството. Едно е да давате предложения, съвсем друго да настоявате на своето. Търсете компромисни варианти.

Везни

Обстоятелствата ще ви накарат да повишите темпото. Няма да разполагате с достатъчно време за обмисляне на детайлите, но пък ще има с кого да се посъветвате за евентуалните последици. Свикнете с мисълта, че няма да можете да реализирате всичките си желания. Класирайте ги по важност и започнете с най-евтините.

На моменти ще сте твърде напрегнати и близките ще усетят, че нещо се случва. По-добре ги успокойте, вместо да споделяте грижите си. Съветите им ще са по-скоро вредни и няма да ви подскажат правилния начин на действие.

Скорпион

Ненадейно ще се наложи да се занимаете със стари грешки. Не бъдете прекалено самокритични, на всеки може да се случи. Просто се заемете с нещата и ги оправете колкото е възможно по-бързо. Не изпадайте в състояние на душевен мазохизъм, което ви кара да мачкате собственото си самочувствие.

Събитията ще са динамични. Наблюдавайте и се съобразявайте със случващото се. Ако реагирате гъвкаво ще успеете да се възползвате даже от ситуации, които първоначално изглеждат критични.

Не разчитайте на помощ от околните. За съжаление, те ще имат достатъчно грижи и няма да могат да ви обърнат внимание.

Коледни подаръци за всяка зодия

Стрелец

Скъсяването на разстоянието до следващата година ви прави по-аналитични и по-самокритични. Помислете какво постигнахте до момента и какво остана недовършено. Дайте си сметка също така за причините и за позицията си сега. Най-вероятно ще можете да финализирате повече от един замисъл. Същественото в случая е да вярвате в собствените си сили и да не се поддавате на чуждо влияние.

Посоката, в която ще се развиват личните отношения зависи изцяло от вас. Не навлизайте в чужда територия и не налагайте волята си, ако искате да запазите създадения до момента авторитет. Понякога отстъпката е по-ценна от победата.

Козирог

Следвайте мечтите си, но ако искате наистина да ги постигнете планирайте действията си. Прекалено много идеи ви хрумват и всички са интересни. Ще ви е по-лесно да решите с какво да се заемете, ако прецените нивото на отговорност, с което ще се натоварите. По този начин ще си спестите някои неприятности и ще избегнете възможността да попаднете в „задънена улица“.

Личните отношения ще са колоритни и изпълнени с романтика. Не е желателно да обсъждате точно тези преживявания с когото и да било. Някой ще се опита да ви спретне интрига. Не вярвайте на клюки, уточнявайте фактите лично и без свидетели.

Водолей

В повечето случаи заниманията ви ще са колективни. Логиката и въображението ви са еднакво силни и ще се досещате за оригинални решения много по-бързо от останалите участници в екипа, но ще сте много по-продуктивни, ако контролирате реакциите си. Не бързайте да изказвате мнение и не демонстрирайте високо самочувствие. Няма да напреднете по този начин, само ще си спечелите врагове. Възползвайте се от чуждия опит, ако искате да постигнете по-стабилни резултати.

Личните контакти ще са по-интензивни от обикновено, ще са изпълнени с положителни емоции, вдъхновение, ще са източник на трайни спомени. Най-интересното е, че в съвсем обикновени разговори ще получите отговор на въпроси, които нямате смелост да зададете. Любимият човек ще ви зарадва с необикновен жест. Насладете се на момента.

Риби

Бавно, но уверено ще преодолеете застоя. През тази седмица ще напредвате постепенно, но със стабилни темпове. Разни дреболии, които са ви затруднявали и сте били принудени да изоставите в един или друг момент ще намерят реализация, при това почти без напрежение от ваша страна. Сякаш външни фактори ще ви поднасят решенията „на тепсия“.

Усещането за тласък ще ви мотивира да обърнете поглед към по-високи мишени, а радушното отношение на колегите ще ви окуражи.

Оптимистичното настроение ще стимулира фантазията ви. Използвайте я пълноценно, за да зарадвате близките си и ако напоследък по някакъв начин сте ги пренебрегвали, да се реванширате подобаващо.

Коментирай