Свободно време

Седем от най-великите илюзионисти в света идват в София

Магичното шоу The Illusionists ще завладее зала 1 на НДК между 17 и 20 януари

11.12.2018г. / 17 32ч.
Михаела Лазарова
Седем от най-великите илюзионисти в света идват в София

Само няколко седмици делят българската публика от първата ѝ среща с изумителното шоу, събрало на едно място най-великите илюзионисти от всички краища на света. Уникалната продукция държи рекорда за най-продаван спектакъл от Бродуей в редица градове, а билетите за четирите представления у нас намаляват все по-бързо.

Седем автентични и разнородни по стил артистични подхода се срещат на сцената на THE ILLUSIONISTS и преобръщат представите за реалност в това спиращо дъха забавление. Магичното шоу, гостувало в над 200 града в 25 държави, ще завладее зала 1 на НДК от 17 до 20 януари 2019.

До момента над 10 милиона зрители са се насладили на вълнуващите трикове на най-големите професионалисти в бранша. Всевъзможни мистични илюзии, левитация, четене на мисли, изчезване, опасни бягства и преобразявания са само част от програмата на Luis de Matos (Мастърът), James More (Измамникът), Enzo (Незабравимият), Andrew Basso (Измъкващият се), Yu Ho-Jin (Манипулаторът), Kevin James (Изобретателят) и Sos & Victoria (Трансформиращите се). Освен в България шоуто ще смае публиката в Австралия, Италия, Австрия, Норвегия, Литва, Финландия, Германия, Полша, Дания и още редица държави.

Мастърът, Luis de Matos, е един от най-значимите илюзионисти в последните десетилетия, с дълга и разнообразна кариера зад гърба си. Още през 1990, когато е на 20, гостува в различни предавания, а само две години по-късно вече има собствено шоу по националната телевизия.

Сред по-интересните факти около него се нареждат моментът, в който познава числата от тотото седмица преди тегленето, както и страхотното шоу, което прави за откриването на стадиона в Порто през 2003 година. Носител е на безброй награди, получава холивудския приз „Маг на годината“ още през 1999. Луис държи световния рекорд на Гинес – кара 52 001 копринени шалчета да изчезнат едновременно.

James More, Измамникът, е изключително атрактивен, прави впечатление преди пет години след едно свое участие в телевизионен формат и оттогава е истинска сензация с рекордните 100 милиона гледания в YouTube. Когато не е на турне, се изявява в Лондон, Холивуд, Лос Анджелис и Сидни. Колегата му Enzo, Незабравимият, пък е първият, докарал хеликоптер на сцената на телевизионно шоу. Едва на 26 талантливият французин покорява митичното Casino de Paris с шоуто си „Отвъд илюзиите“. Италианецът Andrew Basso, Измъкващият се, е следващият в програмата на мащабния спектакъл и първият, който изпълнява номера с кабината на Худини с пълен изглед към случващото се. Това е негов особен почерк и нещо, за което медиите по целия свят не спират да говорят. Наричан „рок звездата на магията“ и „наследника на Худини“, Басо е от илюзионистите, които отвеждат публиката на изключително емоционално пътуване със своите вдигащи адреналина и нажежаващи въздуха номера.

От Северна Корея в шоуто се включва Yu Ho-Jin, Манипулаторът, отличаващ се с изключителен артистизъм и елегантност. Едва на 19-годишна възраст той прави невероятен пробив, като печели първа награда на Stage Magic и Grand Prix на световната федерация (FISM). Той е едно от имената, спрягани като „бъдещето на магията“. Не по-маловажни по атрактивност и професионализъм са и Kevin James, Изобретателят, както и Sos & Victoria, Трансформиращите се. Кевин внедрява специфична доза хумор в своите номера, което му осигурява наградата за креативност от Академията за магични изкуства в Холивуд, а сред любопитните му изяви са тези пред принца на Монако, султана на Дубай и президента Обама в Белия дом.

Sos & Victoria от своя страна са уникални с четирикратния си рекорд за Гинес – в състояние са да сменят 16 костюма за 120 секунди. Всичко, което им е необходимо, е едно завъртане на китките, а обединяващото звено между всички илюзионисти е, че дават най-доброто от себе си.

THE ILLUSIONISTS: DIRECT FROM BROADWAY е шоу, създадено така, че да не бъде забравено. Подходящо е за всякакви възрасти.

Билети за мащабния спектакъл, който ще гостува в зала 1 на НДК от 17 до 20 януари са достъпни в мрежата на Eventim.bg

Повече информация за шоуто може да намерите на https://www.theillusionistslive.eu/bg/

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Гошу ( преди 5 години )
Когато поканите Дейвид Копърфийлд и Дейвид Блейн, тогава се хвалете, (cut)От редакцията:Изтрихме грозната дума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време