Свободно време

Бяла Карта дари 15000 лева на I CAN TOO

Бяла Карта подкрепи инициативата на I CAN TOO за набиране на средства за мобилен терапевт за децата с увреждания в „Център за Надежда“

29.12.2018г. / 16 24ч.
Мария Дуковска
Цветан Кръстев, изпълнителен директор на Аксес Файнанс ООД и член на Борда на директорите на MFG.

Цветан Кръстев, изпълнителен директор на Аксес Файнанс ООД и член на Борда на директорите на MFG.

Бяла Карта дари 15 000 лева за инциативата на неправителствената организация I CAN TOO в нейната кауза за набиране на средства за мобилен терапевт за децата с увреждания в „Център за Надежда“, гр. София. Небанковата институция, в чиято ДНК е вплетена достъпността, провокира всички свои последователи, приятели и съмишленици, да се включат в инициативата за набиране на средства за каузата. Двете организации изготвиха специално видео, за да популяризират мисията, което беше публикувано във Фейсбук. В рамките на периода на кампанията, под всички постове, свързани с по-достъпната рехабилитация за децата с множествени увреждания, имаше общо 7500 харесвания, споделяния и коментари. Вместо да превърне всяко ДА в лев, от компанията взеха решение да умножат реакциите по 2 и да закръглят сумата на 15 000 лв.

Цветан Кръстев, изпълнителен директор на Аксес Файнанс ООД и член на Борда на директорите на MFG – холдингово дружество, обединяващо водещи доставчици на небанкови финансови услуги в Централна и Източна Европа с богато портфолио от успешни продукти, като Бяла карта, Easy Credit, Fintrade, Viva Credit, Prospect Capital, и други.

Защо избрахте да помогнете на децата от „Център за Надежда“?

Заради ДНК-то и философията на компанията, според която е важно да сме бързо лесно и навреме там, където обществото има нужда от нас. Достъпността до услуги, които за някои хора са жизненоважни и определят стандарта им на живот, е нещо върху което трябва да се работи последователно, докато бъде постигната системна промяна.

Как успяхте да ангажирате толкова много хора?

Опитахме се да направим видео, което да представи проблема и да даде възможно решение. За нас беше много важно да представим ситуацията реалистично. Избрахме Стоян, защото той наистина знае какви са проблемите и трудностите за децата с увреждания и техните семейства. Вярваме, че всеки човек, който живее и мисли съвременно, и има отношение към проблемите в обществото и техните адекватни решения, съвсем естествено се асоциира с подобна кауза.

Как приемат служителите на компанията CSR кампанията на Бяла Карта?

Инициативата им помогна да започнат да мислят отговорно, когато става въпрос за благотворителност. Те не само че одобряват посоката, но сме сигурни, че в бъдеще доброволно ще се включват в подобни акции – с морална и материална помощ, съвети, експертиза и желание за прогрес. И със своите малки стъпки ще допринесат лично за позитивната промяна в обществените нагласи.

Как ще бъдат изразходвани средствата от дарението?

Ще бъдат дарени на програмата „Мобилен терапевт“ на фондация I Can Too за закупуването на специализиран автомобил, който да превозва децата до „Център за Надежда“, гр. София, където те да могат да се възползват пълноценно от услугите на терапевти и рехабилитатори.

Коментирай