Свободно време

„Ед Шийрън: Пътуване в образи“ –Ед Шийрън и Филип Бута

Хората не се раждат с талант, Шийрън е живото доказателство

29.12.2018г. / 08 12ч.
Аз жената
Корица: издателство AMG PUBLISHING

Корица: издателство AMG PUBLISHING

Впечатляваща колаборация между един от най-успешните творци в съвременния свят Ед Шийрън и художника и приятел от детството му Филип Бута.

Книгата ще ви разкрие лични моменти от живота на Ед, както и историята зад музиката му от самото начало. Ще разберете какво е оказало влияние върху творчеството му и кое го е вдъхновявало, за да се превърне в това, което е днес – изпълнител и автор на песни, спечелил любовта на милиони фенове.

Книгата оживява с фотографии, запечатали едни от най-важните моменти в живота на Ед, както и със забележителните илюстрации на Филип Бута.

За себе си Ед Шийрън казва: „Аз съм живо доказателство, че хората не се раждат с талант. Ако чуете ранните ми записи, ще разберете, че не мога да свиря на китара и всъщност не мога много добре да пея и да пиша музика. Всичко е въпрос на практика – всичко се учи с практика. Започва с една малка искра и зависи от това дали я разпалвате, или не. Трябва да я развивате и да работите върху нея“. И наистина положените усилия през годините дават резултат – Ед е една от най-големите звезди в световен мащаб.

„Ед означава много не само за мен, но и за културата изобщо. Не мога да се сетя за никой друг, който може да тръгне от клуб в Ел Ей и да отиде в Бъкингамския дворец и да бъде еднакво обичан от тези два различни свята. Когато е на сцената, оттам струи истинска чистота. Мисля, че затова хората го обичат – защото е истински.“
Филип Бута

За авторите

Едуард Кристофър Шийрън е британски певец, музикант, автор на песни и актьор. Роден е в Халифакс, Западен Йоркшир, израснал е в Съфолк. От ранна детска възраст започва да свири на китара и скоро след това започва да пише собствени песни. През 2008 г. се мести в Лондон, за да преследва своята страст – музиката. Популярността му по света се засилва след като заминава за САЩ през 2012 г. Носител е на две награди „Грами“ за песните си Thinking Out Loud (2014 г.) и Shape of You (2017 г.), както и на десетки други отличия. През 2017 г. печели първото място за най-излъчван изпълнител в музикалното приложение Spotify с над 6,3 млрд. слушания на песните му.

Филип Бута е най-младият носител на Наградата на принца на Уелс за млад художник във Великобритания – печели я на 16-годишна възраст през 1998 г. Завършва бакалавърска степен по дизайн и изкуства в Central Saint Martins. През 2008 г. е определен от The Powerlist – топ 100 на най-влиятелните хора във Великобритания, като „многообещаваща фигура“, а през 2009 г. е нает да нарисува портрет на Негово Кралско Височество принца на Уелс.

На книжния пазар от 31 декември 2018 г.
Превод от английски: Бистра Георгиева
Обем: 208 стр.
Издателство: AMG PUBLISHING
ISBN: 978-954-9696-97-4
Корична Цена: 24,95 лв.

Коментирай