Свободно време

Месечен хороскоп за януари 2019

Какви вълнуващи емоции ни очакват през първия месец от новата година

03.01.2019г. / 12 16ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Започваме новата година с усмивка, ентусиазъм и надежда, че 2019-а ще бъде по-успешна и щастлива година. Очакваме от нея да донесе на всички ни много здраве, емоции и приказни преживявания.

Нека да надникнем в бъдещето и да видим какви са астрологичните прогнози за първия месец от новата година, а именно януари. Месечната прогноза е изготвена от астролог Петя Георгиева.

Овен

В началото на месеца е много вероятно да попаднете в полезрението на враговете си и сблъсъците с тях да предизвикат доста неприятни преживявания. Мислете за репутацията си и внимавайте каква информация давате или публикувате за себе си както устно, така и в социалните мрежи. Не участвайте в съмнителни уговорки и съглашения, рано или късно ще придобият публичност и ще ви навредят.

Спазвайте правилата за движение, не са изключени проблеми, които ще се отразят на здравето или на финансите ви.

Отделяйте време за повишаване на познанията и личностното си развитие. Възможно е съвсем скоро да ви поканят за участие в някакъв конкурс. Ако се налага да предприемете пътуване на далечна дестинация, включително извън страната, то съобразете се с климатичните прогнози и го организирайте в благоприятен период към края на месеца.

Телец

Много празници има през този месец, особено в началото. Със сигурност имате много приятели, които ще празнуват имени дни, но не бива да прекалявате с партитата и недоспиването. Каквито и планове да си правите, ще се налага често да ги променяте, така че бъдете готови да реагирате гъвкаво и да се адаптирате към ситуациите, каквито и да са. Може да не сте особено доволни от случващото се, но сте в състояние да се възползвате макар и частично.

Не са изключени недоразумения с приятелите, търсете решения в рамките на добрия тон, за да не влошите отношенията си до ниво разрив. Възможно е да ви заблудят неумишлено и да направите непредвидени разходи, които никак няма да са ви „навреме“. В края на месеца е вероятно да получите много важна информация, която ще ви даде възможност да свържете целите си с начина на постигането им.

Близнаци

Заредете се с търпение, защото няма да успеете да реализирате всичките си замисли. Ще се натъквате на затруднения, които ще са не просто непредвидени, а направо нелогични и абсурдни. Най-странното от всичко е, че ще се отразят негативно на умението ви да общувате, а както е известно, точно в тази зона вие никога не сте имали проблеми. Бъдете особено внимателни с любимия човек, преценявайте си изказванията, за да не съжалявате.

С напредването на времето обстановката ще се успокои. Близки приятели ще се намесят и ще ви помогнат да постигнете духовен баланс. Обстоятелствата ще се променят така, че ще се справите със спешните задачи, които са обвързани със срокове. В този период ще е особено важно да запазите работния си ритъм и самоувереност. Уточнявайте детайлите по краткосрочните си планове, за перспективните е по-добре да изчакате.

>> Годишен хороскоп за 2019 <<

Рак

В началото на месеца нещата ще ви се получават сравнително лесно и успехите, макар и дребни, ще са източник на добро настроение и самочувствие. Усещането, че сте в състояние да „превземете всички височини“, обаче е измамно. Ще излязат наяве ваши грешки, които от инат или честолюбие няма да сте склонни да признаете. Въздържайте се от прояви на индивидуалност и самоувереност. Адаптирайте усилията си към тези на екипа, бъдете готови да направите нужните корекции, да намерите и усвоите информацията, която ви липсва.

Ако сте достатъчно целенасочени и конкретни ще можете да наваксате пропуснатото и да стабилизирате позициите си. Отнасяйте се благосклонно към препоръките на шефа и колегите си, приемете, че изискванията им към вас са, за да ви помогнат да повишите квалификацията си, а не за да ви злепоставят, не бъдете мнителни.

Лъв

Началото на годината ще е интензивно, т. е. ще сте доста по-заети от обикновено. Ще се наложи да се върнете и към стари занимания, нуждаещи се от актуализации, не защото сте сгрешили, а защото обстоятелствата са се променили. Някак си всичко ще е свързано с бързане, припряност и постъпателно повишаване на напрежението. Умората ще се отрази на настроението ви, а и на личните отношения. Ще е малко трудно да запазите равновесие между домашните и професионалните задължения.

Без никакви опасения можете да заложите на творческия си потенциал. Търсете нестандартни решения дори за рутинни занимания. Не се лишавайте от време за почивка и най-вече от движение, спортни занимания, контакти с природата. Всъщност, именно природата ще е най-подходящото място, където за кратко време ще възстановявате силите си. В края на месеца е възможно да реализирате кратко служебно пътуване, свързано с обучение или обмяна на опит, от което ще сте много доволни.

>> Таро прогноза за януари 2019 <<

Дева

Личните, семейни и романтични отношения може да се окажат леко конфликтни. Причините ще са комплексни. Или някой от членовете на семейството няма да иска да си изпълнява задълженията, или ще ви потърсят сметка за неизпълнени обещания. Другата причина може да е свързана с обичайните противоречия между поколенията. Ако сте в ролята на родител не бъдете прекалено взискателни, ако пък неразбирателството е с вашите родители, приемете че те трудно ще променят начина си на мислене.

Не започвайте никакви ремонтни дейности или промяна на мебелировката, ако не се налагат от някаква авария. Ще се натъкнете на непреодолими пречки и цялата работа ще се проточи твърде много. Не е изключено в следствие решаването на юридически въпрос да получите допълнителни приходи. Отделете по-голямата част от тях за резерва, а малко и за развлечение, в което да включите близките си. Ще е добра възможност да изгладите противоречията.

Везни

През първия месец от годината ще се случат някои дребни, но приятни изненади, които ще ви заредят с прекрасно настроение. Психическото ви състояние ще е стабилно, за разлика от физическото, което ще е по-деликатно. Съобразявайте облеклото и обувките си с капризите на времето и избягвайте контактите с хора, които видимо са болни. Ако сега се заразите с вирусна инфекция ще се възстановите трудно и ще е свързано с допълнителни разходи.

С професионалните задължения няма да имате абсолютно никакъв проблем. Ще се справите не само със своята, но по необходимост и с част от чуждата работа, може би поради отсъствие на колега или внезапни допълнителни изисквания. В процеса на работа ще се появят спорни въпроси, които ще бъдат разрешени предимно благодарение на навременната ви и аргументирана намеса.

Скорпион

На преден план ще излязат въпроси, свързани с финансовото ви и материално положение. Не е изключено да претърпите някаква загуба: повреда на скъп електроуред, инцидент с автомобила или аварийна ситуация у дома, която ще изисква незабавна намеса и ремонт. Ще е неприятно и като психическо преживяване, и като физическо натоварване. Ще ви е нужна много добра организация, за да се справите, а най-важното ще е да запазите присъствие на духа и да взимате бързи решения.

Нормално е при подобни обстоятелства да сте по-раздразнителни, което ще засегне личните и в частност любовните отношения. Не търсете разтуха нито в алкохол, нито в хазарт, нито в авантюри от интимен характер. Ефектът ще е повече от лош. В края на месеца е възможно да получите допълнителни приходи за работа, която сте свършили преди доста време. Няма да са много, но пък ще можете да си позволите предпочитано от вас развлечение.

>> 20 идеи за маникюр за годината на Земната свиня <<

Стрелец

Звучи неприятно, но в началото на месеца ще се наложи да се съобразите с някои ограничения, които няма да са ви приятни. Няма да сте в състояние да промените нещата и работата ви може да се затрудни. Някои занимания ще трябва да се повторят по няколко начина или да се търсят различни варианти по метода на „пробата и грешката“. Осъзнавайки, че губите много-много време ще почувствате неудовлетворение, на моменти и безсилие. Не се обезсърчавайте, ще стигнете до правилния начин, макар и малко по-трудно от обикновено.

Ситуацията у дома също ще е нестабилна. Може би от прекалената ви взискателност или от натрупаното напрежение, но на моменти вместо в домашен уют ще се чувствате като на бойно поле. Опитайте се да уредите нещата в рамките на добрия тон и да възстановите обичайната спокойна атмосфера. В последната десетдневка от месеца ще ви предложат участие в интригуващ проект, който ще ви зареди с ентусиазъм и ще провокира въображението ви. Добра възможност да се освободите от натрупаното напрежение.

Козирог

Избягвайте новите запознанства и подхождайте избирателно към хората, с които се налага да общувате. Не споделяйте подробности от личния си живот с хора, които познавате отскоро. Проявете предпазливост към личности, които прекалено активно се стремят да привлекат вниманието ви. Мотивите им ще са по-скоро меркантилни и може да ви въвлекат в спекулативни дейности. Усвояването на нова информация ще ви затрудни, желателно е да си осигурите повече време и спокойна среда, за да я прецените обективно.

Осигурявайте си време за почивка в условията на тишина, в позната обстановка или занимавайки се с хобито си, което ще ви помогне за по-бързо възстановяване на силите. Обсъждайте затрудненията с близките, те може да не ви дадат директни наставления, но ще покажат съпричастност и ще ви окуражат.

Водолей

Изключително важно е още в началото на месеца да концентрирате вниманието си към финансовите въпроси. Прегледайте сметките, приходите, разходите и не си позволявайте нито стотинка повече от възможностите си. Не се поддавайте на изкушението да харчите безразборно и да правите жестове на разточителност. По-добре е да откажете покана за приятелско тържество, отколкото да купувате скъпи подаръци. Разходите, направени през този месец ще разклатят бюджета ви така, че ще се наложи да направите огромни усилия, за да го стабилизирате.

Личните и социални контакти ще са активни. Предстоят приятни часове с приятели и партньори. Не говорете за успехите и приходите си, когато сте в компания. Ще получите предложения за сътрудничество, които можете да приемете без особени опасения, но не приемайте участие с лични средства в общи проекти. За помощ разчитайте на най-близките си роднини, няма да ви подведат.

>> Какво ви очаква през 2019 според месеца на раждане <<

Риби

Съчетанието между аналитична мисъл и проницателност ще ви подскаже решение на казуси, които доскоро са ви затруднявали. Ще се справите с тях само при едно условие, ако си изработите ясна тактика. Класирайте фактите и ги оценявайте обективно. Невинаги ще постигате покритие между желанията и възможностите си, но ако ограничите желанията и не надценявате възможностите ще напредвате, макар и бавно. Задоволявайте се с постигнатото, не губете сили да „разбивате стените с глава“. Не се захващайте с нищо, ако не сте сигурни, че сте подготвени.

Изключително важно е да уточнявате концепциите за крайния резултат и какво точно се очаква от вас. Така ще си спестите време и няма да се налага да се връщате към една и съща задача по няколко пъти. Вслушвайте се в забележките, които ви правят. Оползотворете ги за себе си, дори да не сте абсолютно съгласни с тях. Ще получите предполагаемите приходи от работата си. Поради голямата ви ангажираност са възможни семейни препирни.

Коментирай