Свободно време

Хороскоп за годината на Жълтата земна Свиня (част първа)

Вижте какво ви вещаят звездите според китайския зодиак

05.02.2019г. / 12 16ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Според китайския хороскоп на 5 февруари 2019 г. навлизаме в годината на Жълтата земна Свиня или Глиган, и тя ще продължи до 24 януари 2020 г., когато ще навлезем в годината на Белия метален Плъх или Мишка. Запознайте се с астрологичната прогноза за знаците от китайския хороскоп за 2019 г., изготвена от астролог Петя Георгиева. Хороскопът за китайския зодиак ще публикуваме в две части.

Плъх (1924, 1972, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

Хората, родени в годината на Плъха са целеустремени, знаят какво искат и как да го постигнат. Обмислят действията и отстояват интересите си. Те са подредени, акуратни, но понякога и педантични, което често е повод за проблеми в отношенията.

За тях годината ще е сравнително спокойна. Ще има и проблеми, естествено, но ще са преодолими. Възможности за изява няма да липсват, а дали ще се възползват е въпрос на личен избор и инициатива. Печелившата стратегия е да участват равнопоставено в екипната работа и да се освободят от инерцията. Напредъкът ще е свързан с усилия.

В годината на Земната Свиня е желателно да се замислят за слабите места и вредните си навици и да се опитат да се справят с тях. Основен фактор за успех е спазване на правилата и искреност в общуването.

Някои решения ще са трудни, а родените в годината на Плъха прекалено детайлно премислят действията си и от стремеж към прецизност може да пропуснат изгодни сделки. Желателно е да се въздържат от излишни разходи, да отделят финансови запаси и да следят редовно състоянието на сметките си. Липсата на финансова дисциплина ще навреди на отношенията.

Семейните представители на знака няма да променят съществено динамичния си стереотип. Онези от тях, които няколко години си мечтаят за дете най-после ще станат родители.

Необвързаните ще се наслаждават на любовни емоции, но ще са по-скоро мимолетни емоционални връзки без сериозни ангажименти. В интерес на истината, за повечето от тях създаването на семейство няма да е основна цел.

Бик (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

Хората, родени в годината на Бика са упорити, с изявени лидерски способности, от типа хора, които „с голи ръце планина повдигат“. Те не заобикалят препятствията, а минават директно през тях при това доста успешно. Малко са мудни, но са отзивчиви и не отказват помощ. Надеждни са, упорити и рядко рискуват. Прекалената им взискателност е чест повод за разправии с близките.

Важно условие за напредък в годината на Земната Свиня е целите да са конкретни, ясно формулирани и към тях да се тръгва с предварително изработена тактика. Представителите на интелектуалния труд ще са по-успешни от тези на физическия, което съвсем не означава, че вторите ще са губещи. Нищо подобно, те ще могат да получат добри приходи, ако технически улесняват работата си.

>> Любовен хороскоп за февруари 2019 <<

Печалбата не бива да се превръща в самоцел. Работата трябва да е за удоволствие, а не за механично обогатяване. Работейки с желание хората от годината на Бика ще получават добри приходи, с които пък ще могат да сбъдват желанията си. Не икономисвайте, но и не разпилявайте. Не се доверявайте на изкусителни реклами, а купувайте само онова, което действително ви е нужно.

Необвързаните ще са обект на нескриван интерес. Не те ще търсят ново начало, а тях ще ги търсят и ухажват. Вероятността да попаднат на точния човек, с когото може да пребъдат до последния си земен ден е голяма. За семейните е задължително да не лишават близките от вниманието си и да правят всичко възможно за запазване стабилността на отношенията. Ако се окаже, че съвсем непланирано предстои появата на нов член в семейството, приемете новината с радост и като заслужена награда.

Тигър (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Хищник, излъчващ грация и сила. Хората, родени в годината на този знак са ловки, смели и импулсивни. Стремителни са, страстни, емоционални, в определени ситуации дръзки. Страничният наблюдател би казал, че решенията им са необмислени, но хората-Тигри ни най-малко не се интересуват от чуждото мнение и са готови да експериментират дотогава, докато получат желания резултат.

Хората-Тигри са независими, спонтанни, колоритни, на моменти агресивни, но безкрайно щедри и обаятелни. Притежават тънка приключенска жилка, вродени лидерски качества и стремеж към новото. Като се имат предвид всички тези специфични характеристики, уверено може да се твърди, че в годината на Земната Свиня ще има благоприятни възможности за развитие на родените в годината на Тигъра.

За да постигнат напредък те трябва да действат с умерено темпо, да избягват резките промени и рискови решения. Това в известен смисъл ще ги принуди да сдържат състезателния си дух, но пък ще им даде възможност да се убедят в необходимостта от дисциплина.

Монотонното ежедневие не е предпочитан начин на живот за хората-Тигри, но имайки условия за професионален напредък и изграждане на хармонични лични отношения те ще могат да използват част от стабилните си финансови приходи за подобряване на условията си за живот, екзотични приключения или друг вид развлекателни екстремни занимания, повишаващи адреналина. По този начин ще се спасят от апатията и ще разкъсат оковите на посредствеността.

Професионалното израстване и самостоятелната работа ще са свързани с усвояване на нови знания и подобряване на личните умения, които ще са сигурна гаранция, че хората-Тигри ще се справят с работата си по-добре от всеки друг. Освен регулярните финансови постъпления ще има и допълнителни във вид на бонуси, награди, нематериални стимули. Не е желателно обаче да се разчита на приходи от хазарт и да се рискува в непознати области на дейност. Особено внимателно трябва да се обмислят предложенията за смяна на работата. Изглеждайки привлекателни може да се окажат огромен „препъникамък“.

>> Таро картите разкриват какво очаква зодиите през 2019 <<

Любовните отношения ще претърпят качествена промяна. Там, където е имало симпатия и първоначални трепети ще се усети силна привързаност и разбиране. А там, където е имало здрава връзка ще се сменят отговорностите на партньорите, водеща роля ще поеме онзи от тях, който до момента е бил в подчинена позиция. Най-много изненади могат да очакват необвързаните представители на знака на Тигъра. За тях емоциите ще са наистина главоломни.

Невинна закачка може скоропостижно да ги закара до брачния олтар, а почти уговорена сватба в последния момент да отпадне от дневен ред. И в единия, и в другия случай няма да става дума за случайни фактори, а за осмислени лични решения.

Заек (Котка) (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Винаги когато се стигне до този знак се задава логичният въпрос: за кого всъщност става дума, за Заека или за Котката. Съществуват много отговори, много версии, но целта на годишната прогноза не е да се занимава с тях, а да даде най-обща характеристика на предстоящия период.

Без ни най-малко съмнение може да се каже, че и двете животинчета са доста двулични. На пръв поглед изглеждат нежни, кротки, гальовни, а хората, родени в тяхната година като че ли могат да намерят общ език с всеки. На „втори прочит“ се вижда, че те са невероятно гъвкави, адаптивни, умеят да се приспособяват както към условията, така и към обкръжението си. Не са борбени и на моменти са фаталисти. Ако ситуацията стане много сложна обикновено търсят помощ, но по-интересното е, че винаги намират.

Хората, родени в годината на пухкавите животинки са любвеобилни, привлекателни, с аристократично излъчване, но в същото време склонни към прояви на разточителност и егоизъм.
В годината на Земната Свиня те трябва да си имат „едно наум“ по отношение на финансите.

Приходите няма да отговорят на очакванията им, но за щастие и разходите им няма да са твърде високи, нито пък ще претърпят някакви изненадващи финансови загуби. Разбира се, ако управляват парите си разумно. В случай, че са си набелязали някакви скъпи покупки ще е по-добре да се примирят със ситуацията и да ги отложат във времето.

>> 6 зодии, които не се учат от грешките си <<

Не е желателно да са прекалено амбициозни и по отношение на професионалния напредък. Напротив, трябва да разпределят равномерно времето за работа и почивка и да търсят подходящи и предпочитани начини за възстановяване на изразходваната енергия като спорт, спа-процедури, масаж и пр.

И ако до момента настроението на хората, родени в годината на Заека (Котката) малко или много е отразявало настроението на близките, семейството, любимия човек, то през тази година „палачинката ще се обърне“. Както се чувстват хората-Зайци (Котки), така ще се чувстват и близките им. Единственото заключение в конкретния случай е, че благодарение на тяхното присъствие и намеса могат да бъдат избегнати всички остри конфликти. Може би ще се наложи да „поработят“ малко върху себе си, да не са толкова взискателни и педантични спрямо близките си, за да не прогонят романтиката от дома си.

Що се отнася до необвързаните представители на пухкавия знак, те ще могат да постигнат всички свои щения в любовната (семейната) област с малко повече смелост. Опасенията, съмненията, предпазливостта в годината на Земната Свиня ще играят ролята на естествена „преграда“ за бурните романтични емоции.

Коментирай
Свободно време