Историята на 14-годишната Джорджия Траберт от Куритиба, Южна Бразилия, родена със синдрома на Даун, започва с публикуването на една снимка в социалните мрежи, предизвикваща вълна от одобрение и последователи.

Днес Джорджия е успешен модел, работещ в 5 модни агенции и радващ се на повече от 65 хиляди последователи в Инстаграм.

Младата дама не е типичният модел именно заради вродения синдром, който има. Тя доказва, че въпреки него хората, страдащи от синдрома на Даун не са по-различни от другите, могат да преследват мечтите си и да ги постигат.

Още по темата

Майката на Джорджия Рубия споделя през изданието The Sun, че в началото всичко започнало на шега. Тя публикувала снимка на дъщеря си във Фейсбук, която неочаквано събрала стотици позитивни коментари и харесвания. Така се родила идеята, че красивата ѝ дъщеря може да бъде позитивен пример и вдъхновение за всички хора по света, страдащи от този синдром.

Джорджия е страдала от продължителни периоди на самота и отхвърляне от съучениците си в училище заради нейната различност. Но сега, когато има своя успешен старт в кариерата, много момичета се интересуват от работата и живота ѝ. Това ѝ дава повече самоувереност и ѝ помага да се пребори със страховете си, смята нейната майка.

Можете да видите красивите ѝ фотографии в галерията тук.

Снимка: Инстаграм