Свободно време

Поредицата Историите ON AIR стартира в ефира на Bulgaria ON AIR

Рубриката на Миглена Георгиева ще представя специални разработки по актуални теми и ще проследява развитието на забравени проблеми

01.02.2019г. / 10 58ч.
Мария Дуковска
Миглена Георгиева. Снимка: Bulgaria ON AIR

Миглена Георгиева. Снимка: Bulgaria ON AIR

Нова актуална журналистическа поредица Историите ON AIR стартира в ефира на политематичната телевизия Bulgaria ON AIR. Всяка събота, веднага след централната емисия новини от 18,30 часа, рубриката с автор Миглена Георгиева ще представя на зрителите специални репортажи по актуални теми и проблеми, разказани през призмата на обикновения човек.

Специално място в Историите ON AIR ще има и за журналистически разработки, които представят развитието на забравени проблеми през годините, както и за силни и любопитни човешки истории.

Палитрата от въпроси, теми и проблеми, които ще показваме в Историите ON AIR, е толкова разнообразна, колкото е и общественият ни живот...“, разказа авторът Миглена Георгиева.

Рубриката Историите ON AIR стартира на 2 февруари – Петльовден, празник на мъжките рожби и Сретение Господне според православния календар. Темата в първото издание ще е посветена на тези два празника и връзката между тях. Специално за зрителите няколко жени от поморийското село Козичино ще пресъздадат пищните обичаи, свързани с отпразнуването на Петльовден.

Зрителите познават Миглена Георгиева от Новините ON AIR, където тя отразява финансови теми, както и от документалните ѝ филми посветени на 140 години от Освобождението и 110 години от Независимостта на България, излъчени през 2018 година.

Нов продуцент и международен редактор в Новините ON AIR

Освен с нова журналистическа поредица, Новините ON AIR се обогатиха и с нови професионалисти в екипа си. Опитният журналист Катерина Димчева е новият продуцент в екипа на новините на Bulgaria ON AIR, а Яна Червенкова е част от международния отдел.

Катерина има 18-годишен опит в различни телевизии. Професионалният ѝ път започва като репортер, отразяващ политически и социални теми. Преди 9 години заменя работата на терен с тази зад кадър, влизайки в ролята на продуцент на новини. Като едни от най-каляващите моменти в работата си определя извънредните емисии новини по време на земетресението в Перник, размириците в Катуница, заложническата криза в банка в Сливен, стрелбата в Лясковец, при която загина командоса Емил Шарков, както и извънредните емисии при взрива на влакова композиция в Хитрино. Адреналинът, необходимостта от бърза и адекватна реакция, както и екипната работа в подобни ситуации, са нещата, които обича в професията.

Яна Червенкова е завършила специалност „Тюркология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, като първите си стъпки в журналистиката прави в печатни медии. Нейна страст са международните теми, които следи отблизо.

Коментирай