Свободно време

Кабала гривна със 7 възела

Пази от уроки и привлича късмета

05.02.2019г. / 10 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато говорим за късмет, пазене от „лоши очи“, всеки си има своя талисман, който носи със себе си. За много хора това е червеният конец вързан на китката. Червената нишка поставя своето начало като амулет още в древността. За нея се е вярвало, че пази притежателя си и му носи благоденствие.

Някои известни личности като Мадона, Деми Мур, Бритни Спиърс също могат да бъдат забелязани с червена нишка на китката си. Те следват кабала – мистично-езотерично учение, което произхожда от юдаизма, но всъщност варира според традицията и целите на тези, които го следват. Ето защо не би могло да се даде и еднозначно определение за кабала, като за него не може еднозначно да се каже, че е религиозно учение или система. Според кабала човешката съдба е предопределена.

Какво означава, ако си намериш монета?

Нека се върнем на червената нишка. Кабала гривни може да намерите в много различни варианти. Ако искате да носите червен конец, знайте че има определени правила за неговото поставяне (ако не си купите готова гривна). На първо място гривната се поставя на лявата китка, когато сте в хубаво настроение и се намирате на тихо и спокойно място.

Тъй като ще ви трябва помощ за завързването на нишката, нека тя да дойде от човек, когото обичате, който има положителна енергия. Много е важно докато гривната се завързва да има добри намерения и мисли. Червената нишка трябва да е от естествени влакна, за предпочитане чиста вълна. Хубаво е на нея да бъдат направени 7 възела.

Докато се прави всеки от тези възли, се намисля по едно желание за него. Излишната нишка изрязваме и слагаме в портфейла за богатство.

Гривната се носи толкова дълго, колкото желаете или докато се скъса сама. След това по желание може да се направи нова. Цветът на нишката е от особено значение, защото той оказва голямо влияние върху настроението и чувствата на човека. Червеното е свързано с любовта, активността и ентусиазма. То ни помага да преодолеем скуката, мързела и депресията.

Докато червеният цвят е най-разпознаваем и популярен и изглежда препоръчван от кабала, хората използват различни цветове, за да привлекат нещо в живота си. Така например:

- Оранжево се използва за здраве, чистота и хармония

- Цикламено за истинска и страстна продължителна любов

- Лилаво помага да се стимулира творчеството и въображението

- Черно привлича стабилност и спокойствие

- Бяло, за да ни направи по-мъдри и искрени

Различните кабала гривни могат да имат и различни красиви елементи, които да ни напомнят за собствената ни сила и способности. Всичко зависи от вашето желание и бюджет.

Коментирай