Свободно време

Кои дни през 2019-а ще ни подложат на изпитание според пълнолунието

5 дни през тази година ще бъдат наистина много странни и особени

18.02.2019г. / 13 51ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

През 2018-а имахме няколко специални събития, свързани с Луната и докато някои хора не могат да се оплачат от нейното влияние върху емоциите им, то други имат сериозни притеснения всеки път, щом чуят думата пълнолуние. През изминалата година станахме свидетели на много събития с концентрация на лунна енергия – затъмнения, суперлуни, пълнолуния и сериозни ретроградни периоди. През 2019-а година също може да очакваме изпитания, свързани с луната – суперлуна, синя луна и още много интересни събития ни предстоят.

За да се подготвим за бъдещите изпитания решихме да проверим кога ще бъдат критичните дни през 2019-а.

19 февруари – Снежна луна

През февруари ни очаква ново чувствително събитие, а именно т. нар. Снежна луна, чийто пик е в периода на Девата, знакът на усилената, сериозна и тежка работа, както и на саможертвата. В този ден може да се натоварим значително, дори прекалено. Възможно е да поемем вина за определени конфликти, дори повече, отколкото заслужаваме.

За да направят нещата още по-сложни, в този период Меркурий и Нептун се срещат една друга в противовес на Луната, което предполага, че ще сме по-податливи на измами, лъжи и заблуди. Препоръчително е в този ден да се вслушвате повече в интуицията си, дори и да е нещо, което не ви харесва.

В усилията си да се задържите здраво стъпили на земята, ще ви помогне Марс, планетата на решителните действия. Ако сте разколебани между два избора, Снежната Луна със сигурност ще ви насочи към практическото решение. Може да не изглежда така вълнуващо, но това е вярната пътека.

>> Как ни влияе пълнолунието >>

21 март – Червеева луна

Пълнолунието през Март ще бъде още една суперлуна, а такива ще имаме 3 през годината. Това означава не само, че Луната ще е най-пълна в своя лунарен цикъл, но и ще е възможно най-близо до Земята. Както може и да предположите, това ще окаже влияние и върху нас.

Тази суперлуна е наречена Червеева луна (Worm Moon), тъй като обикновено съвпада с пролетта. Тъй като пикът на Луната ще бъде във Везни, срещуположният знак на Овена, Луната ще ни подложи на предизвикателства, свързани с любовните взаимоотношения. Помислете за слаби и уязвими места във вашия брак или интимна връзка, както и бизнес отношения или много близки приятелства. Те ще изплуват на повърхността по начин, който провокира и двама ви да действате. Затова е добре да се опитате да сте на една страница в този момент.

Това може да се окаже трудна задача, тъй като Меркурий ще бъде ретрограден и в срещуположна на Луната позиция. Меркурий отговаря за комуникациите и мисленето, затова много от нас ще срещнат затруднение да бъдат разбрани правилно и няма да е лесно да излагаме адекватно аргументите си.

>> Лунна диета за февруари 2019 <<

19 май – Цветна луна


Пълнолунието през май ще е т. нар. Синя луна, което означава, че е третото пълнолуние за сезона. Също така се нарича и Цветна луна, което може да звучи сладко и невинно, но тъй като ще се намира в Скорпион, който е знакът на мрачните желания и трансформациите, ще бъде критичен ден за мнозина.

Лунните събития в Скорпион често ни водят към едни по-дълбоки преживявания и усещания. Тази луна ще ни окуражи да помислим върху нашите дългогодишни действия и занимания и да се запитаме дали ни вършат добра работа. Много често отговорът е не. В същото време Меркурий, Венера и Уран са срещу Луната, представлявайки нашето съзнание, нашето сърце и оригиналност. Какъвто и проблем да имате с някое от тях, отговорът ще се корени в това да посрещнете новото и да не се страхувате от него.

>> Какъв е най-големият ви страх според зодията <<

17 юли – Розова луна

Пълнолунието през юли е известно като Buck Moon, Розова луна или Гореща луна. Луната ще бъде в Козирог и ще е срещу Венера, планетата на любовта, красотата, лукса. Възможно е в този период да се чувстваме раздвоени между нещата, които ценим и които можем да си позволим, и нещата, които силно искаме да притежаваме, но изглеждат невъзможни.

За да облекчите това усещане, Луната ще бъде в хармония със Сатурн, Нептун и Плутон, планетите на ограниченията, блясъка, чувствените желания. Това означава, че ще бъдем успешни, колкото и продуктивни, и ако намерим начин да удовлетворим нуждите си с минимум усилия и притеснения, ще приключим периода на пълнолуние без проблеми и инциденти.

Един лек съвет: Меркурий ще бъде ретрограден, затова проверявайте внимателно всички упътвания, списъци със съставки на храни, както и текстове и съобщения.

>> Таро картите разкриват какво очаква зодиите през 2019-а <<

14 септември – Жътварска луна

Тази луна ще бъде в знака на Риби, знакът на въображението и артистичността. В този период емоциите ни могат да ни изненадат силно. Пълнолунието обикновено води до кулминация теми и проблеми, които са били в застой известно време, и предстои тяхната развръзка. Но Луната в Риби може да ни накара да се чувстваме сякаш сме в някакъв друг свят. Това може да доведе както до много дълбоки и съкровени моменти, така и до силно деструктивни избори, а понякога и до двете едновременно.

Това далеч не е лоша новина. Жътварската луна ще съвпадне с две други планетарни движения: Меркурий и Венера, които навлизат във Везни. Меркурий и Венера ръководят начина, по който мислим и начина, по който обичаме, а респективно Везните са знакът на интелектуалната красота. Това позициониране води до силно креативно изявяване, решителни действия, печеливши идеи. Ако се чувствате емоционално отнесени, оставете разумът да ви ръководи, а не толкова емоциите.

>> Девизът на всяка зодия в годината на Жълтата земна Свиня <<

Коментирай