Свободно време

Пътят на любовта: как българка отива в Кейптаун и се връща обратно у дома

История за най-силното чувство и силата му да събира и разделя в „Завърналите се с Петя Кертикова“

14.02.2019г. / 16 18ч.
Мария Дуковска
Пътят на любовта: как българка отива в Кейптаун и се връща обратно у дома

Точно на празника на влюбените – Свети Валентин, „Завърналите се с Петя Кертикова“ по Bulgaria ON AIR представи разказ за любовта и силата ѝ да разделя и събира. Именно най-силното чувство отвежда маркетинг специалиста и брокер на недвижими имоти Теодора Алексиева в Кейптаун, а след това я връща у нас.

1997 г. беше годината на страшната инфлация, много неща се случваха. Заминах, защото тогава започнаха интернет запознанствата. Така срещнах един мъж от Кейптаун, който ме покани с двупосочен билет. На 14 февруари 1997 г. се приземих в Кейптаун“, започва разказа си Теодора Алексиева.

Любовта я отвежда в непознатия и екзотичен град, а в началото животът ѝ там е истински рай – щастлива любов, покупка на ново жилище, хубава сватба и множество красиви моменти. Теодора обаче започва да усеща липсата на професионална реализация. Така българката тръгва от няколко стъпала под нулата.

Справя се с новия език и работата, но тогава я връхлита истинска трагедия. Мъжът ѝ загива при автомобилна катастрофа. Всичко в живота ѝ се срива, съкращават я, но тя намира сили да продължи.

По-късно обаче любовта отново я намира в лицето на българин, с когото заживяват в Кейптаун, но не задълго.

За обратите и уроците в живота, за намесата на народната певица Гуна Иванова в съдбата на Теодора, за 20-те години при „хората на дъгата“ и за дългия път към дома – гледайте видеото от авторската рубрика „Завърналите се с Петя Кертикова“ по Bulgaria ON AIR.

 

Коментирай