Свободно време

MasterChef България посреща следващите си открития в нова кухня

На 25 февруари, точно в 21:00 часа кандидатите да получат престилка от Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу

19.02.2019г. / 14 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: btv

Снимка: btv

Петият сезон на MasterChef по bTV ще посрещне нова „порция“ перспективни хоби-готвачи в чисто нова кухня. Кулинарите, готови да променят живота си, да демонстрират таланта си и да устоят на предизвикателствата на авторитетното жури, ще се борят за престижната титла и голямата награда от 100 000 лева пред милиони фенове. Напълно обновеният дом на кулинарния формат ще ги провокира с пъстри цветове, уютни кътове за почивка, нов ресторант и няколко пъти по-голям склад с богата палитра от продукти.

На 25 февруари, точно в 21:00 часа кандидатите да получат престилка от Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, ще преливат от вдъхновяващи истории и различна мотивация и ще горят от амбиция в най-голямата кухня на България. Звуците на рязане, пасиране, блиндиране и пържене ще завладеят ефира, а шоуто на добрия вкус ще удовлетвори и най-заклетите и взискателни фенове. Модерните тенденции на световната сцена, формулите на изпитани рецепти и иновативни техники ще се съчетаят в едно, за да обогатят още повече кулинарната култура в България.

Млада дама, магистър-фармацевт, която е сред новите гладиатори в кухнята, заявява: „Много обичам да готвя, много обичам да ям! Храната е целият ми живот!“. Друга признава, че досега е посветила дните си на отглеждането на децата, семейството и работата, но сега е моментът да сбъдне мечтата си. В кухнята на добрия вкус ще влязат още полицай – тежки престъпления, модел, художник, културист и ветеринар на диви животни.

Най-младият хоби-готвач тази година, който иска да спечели формата, е само на 16 години. Както и в досегашните сезони, „гладиаторите“ ще представят своите виждания за първокласна кухня и често ще надминават нивото на дългогодишни професионалисти.

Силвена Роу ще изследва и характерите на новите гладиатори в кухнята, безспорният авторитет Андре Токев ще търси в ентусиастите мисленето на професионалисти, а гениалният творец Петър Михалчев ще поощрява и критикува със страст, но по заслуги. Журито ще намери хора, достойни да дават пример на българите със своята сила, постоянство и елегантност, но напрежението на гладиаторската арена ще отсее само най-добрите.

Хоби-готвачите трябва да защитят претенцията си като се изправят пред различни предизвикателства по пътя към мечтаната титла – оценка от животни, сбъдване на детски мечти, изобретателност в полеви условия и много други.

Коментирай