Свободно време

Какво означава, ако нощем се събуждате по едно и също време?

Има емоционални и физически причини за това

22.04.2019г. / 09 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ставането нощно време до тоалетна, за чаша вода е нещо съвсем нормално. Следваме своите физиологични нужди. Но случвало ли ви се е за определен период от време да се будите в един и същи часови интервал. Вижте няколко възможни причини за това.

Ако се събуждате между 23:00 и 01:00 часа

Според древната китайска медицина в този времеви период, енергийният меридиан на жлъчния мехур е активен. Тъй като той е отговорен за разграждането на мазнините в тялото, помислете за това как да промените менюто си, като заложите на по-здравословните мазнини и по-лека вечеря.

На емоционално ниво, според китайската медицина събуждането между 23:00 и 01:00 часа може да значи, че в себе си таите горчивина, негодувание, че осъждате нещо, някого.

Тест от 2 въпроса определя колко сте интелигентни

Ако се събуждате между 01:00 и 03:00 часа

Това е енергийният меридиан, свързан с часовника на тялото и черния дроб. Това подсказва, че е важно да помислите за начина на хранене, да елиминирате преработените храни от менюто си, да внимавате с консумацията на кафе, захар. Помислете за детокс чайове. Ако се събуждате по това време на нощта, изпийте чаша вода.

От енергийна гледна точка, това ваше събуждане може да е свързано с емоциите, гнева, разочарованието. Помислете върху това кои са вашите източници на тези негативни енергии и ако е възможно се освободете от тях.

13 неща, които да започнете да правите за себе си още сега

Ако се събуждате между 03:00 и 05:00 часа

Събуждането в този часови диапазон се свързва с енергийния меридиан, който преминава през белите дробове или по-точно към дишането. Това е времето на нощта, в което белите дробове функционират най-активно, така че всяко прекъсване на съня ви през това време може да означава, че има нещо, което блокира способността ви да взимате дълбоки, възстановителни вдишвания.

Свързани статии

Това донякъде може да се дължи на емоционални фактори, като скръб, тъга, трудно справяне със загуба. Приемете, че има неща в живота ви, върху които нямате контрол. Направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания.

Ако се събуждате между 05:00 и 07:00 часа

Тогава е максималната активност на меридиана на дебелото черво (и белите дробове), което е отговорно за освобождаването на токсините от тялото и за насърчаване на здравословна храносмилателна система. Много е важно да започнете деня си с добра хидратация, изпивайки 1-2 чаши вода. Така ще подобрите перисталтиката на червата.

Емоционално това е и времевата рамка, през която е вероятно да изпитате чувство на вина или отговорност. Дали не сте заседнали в определени мисли за връзката ви, работата и т. н.? съсредоточете се върху това, което можете да промените, за да бъдете щастливи и спокойни.

Коментирай