Свободно време

Майкъл Болтън идва отново за концерт в НДК

Известният изпълнител ще зарадва българската публика на 18 юли в зала 1 на НДК

14.03.2019г. / 10 30ч.
Мария Дуковска
Снимка: НДК

Снимка: НДК

10 години след последния си концерт у нас Майкъл Болтън отново пристига в България, за да зарадва своите многобройни почитатели. Концертът му на 18 юли в зала 1, е организиран от Национален дворец на културата и е част от световното турне на певеца.

Това стана ясно на специална пресконференция, на която от НДК разказаха за предстоящите културни проекти с акцент върху музикалните събития и очертаха стратегическите цели пред Двореца в периода 2019-2020 г.

Преди срещата си с българската публика Майкъл Болтън ще изнесе концерти във Флорида, Лос Анджелис, Англия, САЩ и Чили. Той има повече от 20 години на сцената зад гърба си, които му печелят награда „Грами“ за най-добър мъжки вокал, звезда на Алеята на славата в Холивуд и няколко платинени албума. Има продадени повече от 65 милиона записа в цял свят.

„Тази година НДК си поставя за цел да следва една градивна политика по отношение на продуцираните си събития, базирана на съществуващите традиции“, отбеляза председателят на Съвета на директорите Борислав Велков. Той очерта насоките на развитие на културните пространства на НДК – Театър Азарян, ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс, Литературен клуб „Перото“ и кино „Люмиер Лидл“, както и надграждането на основните фестивали на НДК – Киномания и Новогодишен музикален фестивал.

Преди около месец от НДК обявиха и два други ключови концерта, които ще продуцират – на 30 октомври НДК и Фондацията ще отпразнуват 75-годишнината на рок-легендата Кирил Маричков, а на 18 октомври НДК заедно с Фондация Аполония посрещат в София италианската соул звезда Марио Бионди.

Билети за концертите на Майкъл Болтън, Марио Бионди и „Кирил Маричков на 75“ може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.

Борислав Велков отново подчерта значимостта на Национален център за книгата за преводите и популяризирането на българските автори, анонсира възстановяването на Салон на изкуствата от 2020 г., както и създаването на постоянна открита сцена в парка зад НДК като нова възможност за фестивална локация в София.

Коментирай