Свободно време

7 неща, които майките и дъщерите трябва да направят заедно

Поне веднъж в живота

28.03.2019г. / 11 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Майките и дъщерите имат специална връзка. Понякога обаче тя може да бъде изгубена или позахабена от времето, казаните лоши думи, неразбирателството или просто от разстоянието. За да не позволите двете с майка ви да изгубите тази специална връзка или за да се опитате да си я върнете, вижте какво трябва да направите заедно задължително поне веднъж в живота. Ще се почувствате много по-свързани от всякога.

Абсолютните знаци, че ще сте прекрасна майка

Отидете на пътешествие заедно

Без значение дали ще пътувате с кола някъде из България или ще вземете самолет до мечтана за двете ви дестинация, важното е да го направите сами без да отлагате. Достатъчно време никога няма да има, ангажиментите няма да спрат да ви преследват, но времето, което може да прекарате заедно, ще излети неусетно. Ще съжалявате, ако не попътувате с майка си. Ще се убедите колко сплотяващо действат тези моменти.

Направете нещо ново

Отидете на йога, запишете се на курс по цветарство или грънчарство, а защо не и нещо екстремно, например скачане с парашут? Направете нещо ново, което да ви провокира да общувате, да обсъждате, да разменяте опит и мисли.

Включете се в доброволческа кауза

Всяка майка трябва да научи децата си да помагат на другите хора, на животните, на природата. Доброволческите каузи са чудесен пример за това. А за да бъде той още по-плътен и жив, включете се заедно с децата си. Така думите ви, подканващи децата към социална отговорност, ще имат физически израз. А примерът е най-важното нещо в цялата картина.

Включете се в състезание

Обувайте маратонките и поспортувайте заедно. Една дъщеря винаги може да разчита на майка си за подкрепа, както и обратното. Ако досега сте отлагали спортуването, но искате да влезете във форма, направете го заедно. Така и взаимният контрол ще даде добри отражения. Освен това можете да съчетаете включването в кауза със спорта. Много организации предлагат подобни съвместни дейности.

Свързани статии

Пригответе нещо по семейна рецепта

Готвенето е толкова по-лесно, когато мама е покрай вас! Тя винаги знае как да се справи, дори когато ситуацията излиза извън контрол. Има толкова рецепти, които майка ви би могла да ви предаде. Не се лишавайте от тази възможност да продължите традициите в семейството си.

Прочетете една и съща книга по едно и също време

Няма нищо по-приятно от това да споделите с майка си емоцията от прочетена книга. Вълнението от това какво ви кара да чувствате и мислите сюжетът на книгата е огромно, особено ако четете със сходни темпове.

Уроци, които трябва да предадете на вашата дъщеря

Постройте или създайте нещо заедно

Една чудесна идея е да си направите градинка или оранжерия, за които да се грижите заедно. Направете дървена къщичка за птици или за куче. Така ще научите много повече една за друга, отколкото сте предполагали. Ще се видите в различна светлина и ще се радвате на емоционално задоволство, че нещо е произлязло от ръцете ви с общи усилия.

Коментирай