Свободно време

Знаци, че душата ви е изтощена, а не тялото

Мечтаете да избягате от всичко и всички

15.08.2023г. / 14 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че според едно западно проучване, един от всеки пет души се чувства постоянно уморен? Въпреки че живеем динамично, стараем се да сме добри в работата, да сме отдадени на семейството си, невинаги тази умора е физическа.

Кои са знаците, че не тялото ви, а душата ви е изтощена, вижте в следващите редове. Негативното мислене е единият от тях.

Умората след дълги часове сън

Спите по 8 часа на нощ, в почивните дни и повече, но се будите трудно... това е първият признак, че душата ви страда, а не тялото. Вие сте се възстановили физически, но е трудно да възстановите душата си със сън. В резултат на това се появява хронична умора и целият ви ден не върви по план.

Мечтаете да избягате от всичко и всички

Чувствате ли се така, сякаш искате да избягате от ежедневието, от хората, които присъстват в него? Мечтаете за друг живот, често се връщате към миналото, а въпросите свързани с бъдещето ви притесняват. Бягате в мислите си, не предприемате стъпки за промяна и недоволството ви се увеличава. Време е да се погрижите за комфорта на душата си, време е за промяна.

6 китайски поговорки за трудните моменти

Апатия

След усещането за физическа умора и желанието за бягство от реалността, апатията е следващото нещо, което подсказва, че душата ви страда, а не тялото. Безразлични сте към това, което се случва около вас, не ви вълнуват любимите ви занимания, не намирате смисъл в нищо.

Там, където... за болката, гнева и разочарованието

Резки промени в емоциите

Недоволството, умората и безразличието, несъмнено управляват нашите емоции. Колко често се ядосвате за дреболии, плачете, а след това започвате да се смеете? Ако промените в настроението ви са чести, това е признак, че душата ви е изтощена. Емоционалните колебания само усложняват живота ни.

Често се преструвате, че сте добре, усещате самота

Прикриването на истинските емоции, неглижирането им е причина за разпадането на нашия вътрешен свят. Усмихвате се през деня, създавайки илюзия за щастие, а когато останете сами със себе си, емоциите се изливат под формата на сълзи. Мислите, че никой не ви разбира и подкрепя, че всички са срещу вас. В резултат се затваряте в себе си, ограничавайки контактите с близки и приятели.

По материали от brightside.me