Свободно време

MasterChef ще изненада участниците със забравени български рецепти

Една от най-шокиращите кутии очаква готвачите в предаването

15.04.2019г. / 15 22ч.
Мария Дуковска
Chef Силвена Роу, Chef Андрей Стоилов, Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев. Снимка: MasterChef България

Chef Силвена Роу, Chef Андрей Стоилов, Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев. Снимка: MasterChef България

Тази вечер от 21:00 часа в MasterChef една от най-шокиращите кутии досега ще зашемети състезателите, но едно непредвидено усложнение ще ги довърши. Времето отново ще се окаже враг на 11-те претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева, а волево изпитание ще провери тяхната изобретателност. Председателят на Българската асоциация на професионалните готвачи Chef Андрей Стоилов ще представи интересен MasterClass с един загубен във времето маслен крем. След стрес теста един от 11-те хоби-готвачи ще бъде обречен на елиминация.

Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще предизвикат хоби-кулинарите с продукт, който се използва във всяка професионална кухня. Популярен през царско време, той вече е позабравен в българските домакинства. Готвачите ще трябва да изберат дали да рискуват със смели комбинации и експерименти или да заложат на сигурни решения. На крачка от челната десетка гладиаторите ще са амбициозни, нетърпеливи и решени да покажат най-доброто, на което са способни. Но този път всички, които не влязат в ТОП 3 на най-интересните и оригинални предложения, ще отидат на стрес тест. Победителят в кутията на MasterChef ще спечели шанса да се бори за имунитет, но и правото на стратегически избор на своите опоненти. Този път Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу са подготвили още една изненада, която ще го разколебае, а може и да го прати „на кино“.

Довечера от 21:00 часа в MasterChef България зрителите на bTV ще станат свидетели на мастър урок от председателя на Българската асоциация на професионалните готвачи и ученик на Chef Токев – Chef Андрей Стоилов. Той ще демонстрира класическа рецепта за свинско със скариди, но ще я модифицира с един загубен във времето маслен крем. Всеки елемент от многокомпонентната рецепта може да обърка крайния резултат, а от него зависи кой ще получи облекчението на значката за имунитет.

Истинско приключение очаква и тези, които се изправят един срещу друг в стрес теста на MasterChef в понеделник по bTV. Свободни избори и ограничения ще определят емоциите им, а едно неочаквано усложнение ще отсее тези със силна воля и изобретателност. Гладиаторите ще променят планове в движение, ще измислят спасителни ходове, но няма да избегнат кръвопролитието. Един ще бъде обречен на директна елиминация и ще се лиши от страхотно парти. Кой ще бъде той – довечера в MasterChef по bTV.

Как храната може да предизвика асоциация с анимационни филмчета, колко авангардни идеи ще покажат състезателите и защо кухненските чукове напомнят на Chef Роу за баща ѝ? Как едно масло може да бъде „разходка в парка“ и „филм на ужасите“ – тази вечер от 21:00 часа в MasterChef България.

Коментирай