Свободно време

Бременна и развиваща собствен бизнес

Как едно 23-годишно момиче започна собствен бизнес – Агенция за детегледачки и как в момента съчетава бременността с работата?

24.04.2019г. / 10 32ч.
Аз жената
Бременна и развиваща собствен бизнес

Във всяко едно дете живее един създател и творец и мечтател, който иска да постигне велики неща, да е като „кака Мими“, „Супермен“, като порасне да стане космонавт, художник или танцьор.

И аз като дете обичах да танцувам и да пея, мечтаех да стана певица и да покорявам сцена с милиони фенове. Сега, след толкова години, си давам сметка колко безумна е била мечтата ми. Скоро един баща ме попита „Как да помогнем на децата да мечтаят?“, аз му отвърнах „По-важният въпрос е как да помогнем на децата да останат мечтатели и когато пораснат?“ А може би мечтата ми не е била чак толкова безумна?!

Преди около 7 години започнах да работя с деца. Установих, че да станеш част от живота на едно дете и да допринесеш с добър пример за неговото израстване и развитие е най-удовлетворяващото чувство на света.

И преди около 3 години създадох агенция за детегледачки.

В този момент не осъзнавах колко много препятствия и предизвикателства ще срещна в този път, който сама си проправих. Бях като малко бебе, което тепърва се учи да прохожда. Времето и опитът ме учеха, намерих си невероятни ментори, от които се уча и черпя знания всеки ден.

В момента обучаваме и развиваме хора, които работят с деца. Помагаме на родителите в отглеждането, растежа и развитието на техните деца. Екипът ни се разраства с всеки изминал ден и за нас е удоволствие да допринесем децата в България да се превърнат в пълноценни възрастни!

Това начинание ме запозна и с моя любим, с когото в момента чакаме първото ни дете.

Когато разбрах, че съм бременна, се уплаших. Имах колебания и съмнения, как ще се справя като майка, дали ще успея да съчетавам работата ми с бременността, а в последствие и с отглеждането на детето. За мен беше плашещо дори, че щяха да се случват промени с тялото ми. Аз, човекът, с вечно детската душа, който толкова много обичаше деца и беше посветил живота и професията си на тях, изведнъж го хвана страх, че ще има свое дете!

Странно беше чувството в началото.

Времето ми показа, че няма нищо страшно, дори напротив, това е едно невероятно приключение, през което преминавам заедно с растящото човече и след време започна да ми харесва.

Разбира се, случваха се промени в тялото ми, но бременността не ми попречи аз да продължавам да работя и да следвам мечтите си. Дори знам, че когато аз се чувствам добре и удовлетворена от това, че правя това, което ми харесва и бебето в корема ми е щастливо. Хората до 7-ия месец не разбираха, че съм бременна. Радвам се, че имам спокойна и здрава бременност, която ми позволява да работя и да следвам мечтите си.

В момента съм в 8-ия месец и се чувствам страхотно!

Дори в момента харесвам корема си повече отпреди, когато имах коремни плочи, защото знам, че нося живот в себе си.

Съветът ми към всички бъдещи родители, които искат да работят и да следват мечтите си е да са с положителна нагласа. Да се движат и да спортуват (умерено), да се наслаждават на всеки един ден от бременността, защото това е период, който е съкровен за майката и детето и никой не може да го върне назад, да вярват, че могат да следват мечтите си, децата и бременността не са пречка за това. Когато има желание има и начин. Щом аз успявам да съчетавам работата ми с бременността, можете и вие.

Повече информация за бизнеса на авторката можете да намерите на: https://papilon.bg/

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Б ( преди 4 години )