Свободно време

„Национална финансиада“ с ново лятно издание

„Лятна финансиада“ се състои от три игри, които ще се проведат между април и септември 2019-а

25.04.2019г. / 15 17ч.
Мария Дуковска
Снимка: ДСК

Снимка: ДСК

Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК „Национална финансиада“ продължава с второ издание под името „Лятна финансиада“. Лятното издание е логично продължение на успешната финансова олимпиада, проведена в началото на годината и събрала стотици отбори от родители и ученици (16-19 г.) от цялата страна.

„Лятна финансиада“ се състои от три игри, които ще се проведат между април и септември 2019 г., под формата на тестове от по 20 въпроса на финансова тематика. Състезанията отново са по двойки в смесени отбори от родители и ученици (16-19 г.) и ще се провеждат изцяло онлайн на платформата www.finansiada.bg. Новото сега е, че този път бързината при решаването на теста няма да бъде критерий за класиране, а правилно отговарящите на всички въпроси отбори ще участват в томбола за награди.

Нашата цел е да помогнем на младите хора да получат повече знания за финансите и да умеят да управляват своите средства самостоятелно. Необходимостта от по-модерно и дигитално училищно образование в тази насока е една от главните причини тийнейджърите да започват самостоятелния си живот, несигурни дали ще успеят да контролират и разпределят средствата си правилно. Затова Банка ДСК им предоставя възможността да научат нови неща за финансовия свят и в същото време да печелят интересни награди. След като видяхме безспорния успех на първото издание на инициативата, установихме, че е най-логично и правилно, тя да бъде продължена“, заявява г-жа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Всички, които искат да се включат в „Лятна финансиада“, могат да го направят от днес на www.finansiada.bg и да играят за някоя от страхотните награди. Първото издание на „Национална финансиада“ се проведе под формата на тестове с въпроси за финансова грамотност и състезание на живо за определяне на победител. Отборът, който се представи най-добре на финалното състезание – 16-годишната Жанет Таблова и баща ѝ Стоян Таблов от отбор Da Vinci, спечели стипендия за образование в размер на 3 000 лв. за учебната 2019-2020 година. В надпреварата се включиха повече от 600 отбора, съставени от ученик и родител, а най-добрите 12 взеха участие във финалите на състезанието.

Партньор на кампанията е Фондация „Инициатива за финансова грамотност“.

Коментирай
Свободно време