Свободно време

6 малки избора, които ни помагат да бъдем щастливи

Чашата е наполовина пълна или наполовина празна

13.05.2019г. / 07 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако има нещо, което е сигурно за всеки от нас е, че всеки иска да бъде щастлив. Дали успяваме да го постигнем е друг въпрос. Търсим щастието в парите, в партньора до себе си, а забравяме, че всекидневните малки избори, които правим влияят на степента на нашето щастие.

Как можем да я повишим? Вижте 6 стъпки за промяна.

Чашата е наполовина пълна или наполовина празна?

„Нищо не е достатъчно за човека, за когото достатъчното е малко.“ – Епикур

Как преценявате живота си? Колко често го оценявате през погледа на другите? Една грешка, която всеки прави е да сравнява собствения си живот с този на близки, приятели. Това ни кара да виждаме своята чаша наполовина празна. Не забравяйте, че лъскавото отвън, невинаги означава пълно отвътре.

Как гледате на провала

„Провалях се отново и отново в живота си и затова успях.“ – Майкъл Джордан

Как гледате на провала? Едни от най-успешните личности в историята са се проваляли десетки пъти. Моментите на неуспех не са лесни за приемане, но трябва да се справим с тях, за да знаем как да продължим и да не губим амбицията си.

Бавно научавам... че понякога мълчанието казва всичко

Живейте за това, в което вярвате

„Помнете мечтите си и се борете за тях. Трябва да знаете какво искате от живота. Има само едно нещо, което прави мечтите ви невъзможни – страхът от провал.“ Паулу Коелю

Помислете какво ще стане, ако спрете да мечтаете и дадете свобода на страховете си. Животът ви ще загуби смисъл, ще стане скучен, а щастието няма да бъде близо до вас. Затова следвайте мечтите си, вярвайте в убежденията си.

Моментът е важен

„Щастието не е нещо, което отлагате за бъдещето; това е нещо, което проектирате за настоящето.“ Джим Рон

Животът е сега и изисква чувство за приемане. Днес е още един нов ден, подарък пълен със скъпоценни моменти. Дали не сте твърде фокусирани върху миналото и бъдещето. Всеки един ден проектираме с малки избори своето щастие.

32 непалски мъдрости

Очаквайте най-доброто

Колко често, когато ви предстои важна среща, преглед при лекар, полет със самолет и друго, мислите най-лошото? Пренастройте мислите си, ако искате да бъдете щастливи. Оставете събитията да се развият и дори въпросната среща да не мине толкова гладко, все пак ще има позитиви, които ще намерите в нея. Вглеждането в отрицателното излишно повишава нивата на стрес за неща, които е почти сигурно, че няма да ни се случат.

Свързани статии

Пуснете някои неща да си отидат

„Прошката не променя миналото, но разширява бъдещето.“ Пол Боез

Задържането на миналото е сигурен начин да останем там и да не бъдем щастливи. Бъдещето е отворена книга, чиито страници не са написани. Само нашите избори ще покажат като автори каква история ще създадем. Със сигурност в живота си имате хора, на които сте гневни. Пуснете ги да си идат. Простете им. Ще усетите лекота, свобода. Прошката е онзи малък избор, който ни помага да сме щастливи.

Коментирай