Свободно време

Мариана Попова: Споделяйте времето с любимия човек, то не ни е обещано

Певицата споделя впечатленията си от участието си в предаването „Смени жената“

08.05.2019г. / 14 53ч.
Мария Дуковска
Снимка: Facebook Mariana Popova

Снимка: Facebook Mariana Popova

Мариана Попова е сред най-красивите гласове на българската музикална сцена. Започва кариерата си като вокал на група „Кокомания“, като един от големите им хитове е „Ти не дойде“. След раздялата с групата Мариана Попова започва самостоятелна кариера, а през 2006 г. представи България на песенния конкурс „Евровизия“ с песента „Let Me Cry“. Сред най-известните ѝ песни са „Вървя“, „Чуй ме“ (дует с Орлин Горанов), „Lejos“, „Несбъдване“ (с Б. Т. Р.), „Аз съм любов“. Последната ѝ песен е по стиховете на Пейо Яворов „Две хубави очи“.

Мариана Попова и партньорът ѝ, актьорът Веселин Плачков, участваха в предаването „Смени жената“ по bTV, в което две семейства разменят съпругите си за една седмица. Певицата прекара няколко дни в дома на Вилизар и Елена, които имат 3 малки деца. Потърсихме Мариана Попова, за да ни разкаже как ѝ се отрази това преживяване и дали промени по някакъв начин връзката ѝ с любимия Веселин Плачков.

Здравейте, Мариана! Само преди дни бе излъчен епизодът на предаването „Смени жената“, в което участвате с вашата половинка Веселин Плачков. Защо се съгласихте да участвате, какви бяха вашите очаквания за предаването?

Съгласихме се, защото вярваме, че представяме един добър пример с нашата връзка, а добрите примери трябва да се показват. Аз никога не съм крила личния си живот, какво се случва с мен, затова нямах притеснения да го покажа и в предаването.

Да, така е, винаги сте била много откровена. А в този ред на мисли вие какви изводи си направихте след предаването? За вашата връзка?

Както казах, аз вярвам в нашата любов и в това, че даваме добър пример. Това, което лично за себе си открих е, че мога да бъда търпелива и с по-разглезени и диви деца. Не вярвах преди, че съм способна да съм около такива деца, но се оказа, че съм по-търпелива, отколкото съм предполагала.

Това, което стана ясно от предаването е, че с Веселин държите много на вашето време заедно, сами. Това ли е разковничето на една щастлива, хармонична връзка?

Ами да, това е. Това е най-същественото на любовта, да обичаш и да споделяш обичта си, времето си с човека, когото обичаш. Да седнете да изгледате един филм заедно, да говорите, да се прегърнете. Да имате време един за друг.

Това ли е съветът, който бихте отправили към двойки с ежедневието на Вилизар и Елена, които не намират достатъчно време за себе си, тъй като стана ясно от предаването, че това беше техният проблем?

Да, това бих ги посъветвала. Да намират време за връзката си и да правят заедно неща, които обичат. Не да се мисли само за чистене и подреждане на дома, защото, когато затворим вратата на дома си, никой не знае вкъщи дали е изчистено или разхвърляно. И утре може да се изчисти и подреди. Отделете времето днес да бъдете с човека, когото обичате. Защото времето не ни е обещано и не ни е подарено.

А как ви промени вас самата родителството? Вие сте майка на 9-годишна дъщеря, а само преди 6 месеца родихте и втората си дъщеричка. Каква е разликата, стана ли родителството по-осъзнато с второто дете?

О, да, със сигурност стана по-осъзнато. Много повече му се наслаждавам сега. Сега нямам толкова страхове и притеснения, каквито имах с Мария-Магдалена. С първото дете дори не знаех как се сменят памперси, а сега имам опит.

Бих искала да ви попитам, тъй като ние сме женски сайт и това живо интересува читателките ни, как си върнахте формата след раждането, тъй като от предаването се видя, че изглеждате доста добре. Спортувате ли, спазвате ли диети?

Наистина ли мислите, че изглеждам добре? Благодаря ви, но аз като се гледах в предаването, не се харесах. Има върху какво да поработя и точно това правя в последните дни. Започнах по-сериозно да следвам режим, полагам редовни грижи за лицето, за кожата си. В предаването се видя моята Ели, при която идвам почти всеки ден за масажи. Старая се да изглеждам добре с различни процедури, антицелулитни масажи, радиочестотни, такива неща. Все пак, ние сме обществени личности и е важно да изглеждаме добре, да сме привлекателни и да се чувстваме комфортно. Да, ограничавам се и с храната, човек трябва да се лишава от някои неща, ако иска да изглежда добре и да не дразни окото.

Вие няма как да дразните – нито окото, нито ухото! Изглеждате чудесно и звучите прекрасно. В този ред на мисли искам да ви поздравя за последната ви песен по стихове на Пейо Яворов „Две хубави очи“.

Благодаря ви.

Емоционални ли бяха тези ваши думи, че спирате да пеете или решението ви е категорично?

Дали ще спра да пея това не мога да ви кажа, не знам какво ще се случи. Аз винаги мога да пея в дома си, с приятели, с близките ми хора. Но дали ще продължа да пея в тази среда не мога да кажа. Ето сега дойде една новина, че Слави прекратява своето предаване след 19 години и причините, които изказа за медийната среда, за това, че не се чувства вече на място, звучат като моите мисли. И аз споделям неговото мнение, и искам да избягам от посредствеността.

Вие сте пример за това с вашата музика, с песните ви. Доказвате го през годините и затова би било загуба за българската музика, ако спрете да пеете. Въпросът е дали вашите почитатели ще могат да ви се радват отново, например с новия ви проект „Дамасцена“, за който знам, че имате пряко участие?

Да, разбира се. Аз помагам за изграждането на комплекс „Дамасцена“, дори утре заминавам, за да продължим с подготовката. Най-вероятно ще направя няколко концерта там, ще видим.

Скоро ли ще бъде откриването на комплекса?

Не мога да ви кажа точно кога ще е, съвсем скоро ще се разбере. В момента текат последни приготовления за голямото откриване. Най-вероятно ще е в дните около празника на розата – 1, 2, 3 юни.

Какво пожелание бихте отправили към нашите читатели?

Да се обичат и да споделят повече време заедно. Да се прегърнат, да гледат един филм заедно, да общуват, да си говорят, да излязат на разходка – ей такива „скучни“ неща. Да прекарват повече време един с друг, защото времето не ни е обещано и не ни е подарено.

Снимки: Facebook Mariana Popova

Коментирай