Свободно време

От странстващ по света уличен артист до йога учител в Пловдив

Гледайте историята на Саня Баракова в „Завърналите се“

08.05.2019г. / 15 10ч.
Мария Дуковска
Снимка: Fabrice Ambrosioni Photos

Снимка: Fabrice Ambrosioni Photos

Този четвъртък в рубриката „Завърналите се“ по Bulgaria ON AIR Петя Кертикова ще представи историята на една жена, която след повече от десетилетие странстване по света, се завръща в България.

Испания, Португалия, Великобритания, Русия, Австралия и Индия са само част от страните, в които Саня Баракова прекарва общо 11 години от живота си. В продължение на 6 от тях тя е уличен артист и впечатлява минувачите, свирейки на перкусионния инструмент ханг. Без да има музикално образование или опит открива случайно света на металната скулптура, която издава магични звуци. Саня успява да издаде дори албум, но преди броени месеци решава да се върне там, където душата ѝ е спокойна – в Пловдив.

Саня се прибира, защото иска да прави нещо, което да постави добра основа и да може да бъде продължено. Така започва да преподава ащанга йога в града под тепетата. Докато работи като уличен артист, сякаш губи усещането си за принадлежност, няма корени, които да я задържат. Появата на сина ѝ обаче променя това. Саня си идва в България, за да даде усещането за дом на детето си и да заздрави родствените връзки със семейството, от което усеща, че се нуждае силно.

Не пропускайте вдъхновяващата история на одухотворената Саня Баракова – този четвъртък в сутрешния блок „България сутрин“, в рубриката „Завърналите се с Петя Кертикова“.

Коментирай