Свободно време

Севда от MasterChef 2 се размени с бивша адреналинка в „Смени жената“

Двете популярни дами показаха своите философии на живот и рецепти за семейно щастие

10.05.2019г. / 11 24ч.
Мария Дуковска
Снимка: "Смени жената".

Снимка: "Смени жената".

Кулинарното семейство на победителката от втория сезон на MasterChef Севда Димитрова се впусна в предизвикателството „Смени жената“ и размени живота си за седмица с добре познатата телевизионна двойка на Виктория Кузманова и Явор Зайн.

Двете популярни дами показаха своите философии на живот и се впуснаха в търсене на причините, които им пречат да се докоснат напълно до голямото семейно щастие. Може ли да съществува семейно щастие, когато си се пуснал по течението на битовизма и възможно ли е да се отдалечиш от любимия си, макар и да си физически близо до него?

Севда е победителката от втория сезон на MasterChef, а Никола е нейната половинка. Той е неотлъчно до Севда в сбъдването на мечтата ѝ да има собствен ресторант. Семейство Димитрови са отдадени изцяло на работата си и нямат нито ден почивка. С годините близостта между двамата и времето, прекарано заедно, не им тежи, а напротив – помага им да превръщат мечтите си в реалност. 25-годишното им щастие обаче все още остава непълно заради дългогодишната им борба да имат собствено дете.

Виктория е бивша адреналинка от „Господари на ефира“, а днес управлява собствен салон за красота. Явор е добре познат на българските зрители с участието си в „Survivor Камбоджа“, а сега се радва на успешна кариера в международна компания, а в свободното си време е и кондиционен треньор. Двамата се срещат за пръв път преди шест години и любовта между тях пламва веднага. Скоро след като заживяват заедно се появява дъщеря им Карина. Двойката се чувства добре от начина си на живот, но за бившата адреналинка семейното щастие не е пълно, тъй като Явор не желае брак. Виктория размени живота си със семейството на Севда и Никола, в което има сключен брак, но в дома им липсва детски плач и смях.

Поглъщането от сивотата на ежедневието или оставянето на любимия на втори план след появата на детето е пукнатината, която разклаща основите на стабилното семейно щастие? Тези различия предизвикаха много въпроси и у двете жени, които размениха животите си за седмица. И двете участнички влязоха в обувките на другата и на работното място – Вики влезе в ролята на Chef, а Севда се потопи в женската атмосфера в салона за красота.

Най-големият шок за Виктория бе, че кулинарното семейство се храни с готова храна и няма трапезна маса. Това изобщо не се хареса на бившата адреналинка, която стигна до заключението, че Севда и Никола имат уютен ресторант, но имат нужда от уютен дом и първото нещо, с което се зае след промяната на правилата, беше да внесе в апартамента им цвят и усещане за дом.

От своя страна Севда не можа да приеме факта, че Виктория и Явор нямат общ бюджет, дори и след появата на дъщеря им Карина. След като прекара няколко дни в постоянна близост с Явор, победителката от MasterChef забеляза, че рутината е обзела семейството на Виктория и двойката е спряла да се грижи за отношенията помежду си. В тази връзка Севда прояви женска солидарност и поговори с участника от Survivor Камбоджа, за да разбере каква е причината за тяхното отдалечаване и защо той не желае да сключи брак с Виктория. А новите правила, които MasterChef Севда наложи, бяха изцяло насочени върху възвръщането на близостта и романтиката в отношенията на младото семейство.

И двете фамилии приеха и заживяха с новите правила, а различните им рецепти за щастие се комбинираха и ободриха участниците след края на социалния експеримент. На общата среща и двете семейства признаха, че размяната им е помогнала да пренаредят своите приоритети и да не позволяват да бъдат погълнати от ежедневните задачи и битовизма. А уюта и топлината, които Виктория внесе в дома на семейство Димитрови по време на престоя си там, бяха приети изключително радостно от Севда.

Кои са малките грешки, които пречат да се достигне до голямото семейно щастие в семейството на бившата адреналинка Виктория и победителката от MasterChef 2 Севда – вижте в епизода на „Смени жената“.

Коментирай