Свободно време

Топ 7 в MasterChef се учат на гурме кюфтета от Chef Андре Токев

Гледайте довечера по bTV от 21 часа

13.05.2019г. / 12 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: bTV

Снимка: bTV

Тази вечер от 21:00 часа по bTV MasterChef България ще започне директно от десертите. „Великолепната седморка“ хоби-готвачи ще се радва на захарен дъжд, а едно просто условие ще доведе до редица грешни решения. На няколко крачки от престижната титла и голямата награда от 100 000 лева гладиаторите ще се изправят срещу най-големите си кошмари и ще съжаляват за тарикатлъците си. Chef Андре Токев ще научи двама късметлии на по-различни кюфтета с пиле, а стрес тестът ще изпрати трима на елиминация.

Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще изпитат възможностите на топ 7 хоби-готвачи в България със „захарна“ кутия на MasterChef. Алтернативното предизвикателство ще даде предимство на някои от кулинарите, а други ще се амбицират да се докажат като мултифункционални играчи. Професионалистите ще изберат трите най-креативни комбинации, сред които ще излъчат най-изобретателния. Останалите четирима ще се явят на стрес тест, с който рискуват да оставят престилката и мечтата си за победа. Изборът на журито ще става още по-труден, защото най-добрите чинии ще обединяват в себе си елегантност и класа. Но победителят може да е само един. Кой ще успее да се докаже пред взискателното жури и да натрие носа на противниците си – тази вечер от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.

Chef Андре Токев ще даде безценен урок на двама отлични готвачи и ще им покаже своята авторска рецепта за приготвянето на кюфте с пиле и бирен сос. Енциклопедистът в кухнята ще изисква бързина, прецизност и внимание, а многокомпонентната му рецепта ще превърне кошмарите на гладиаторите в реалност. Ще успеят ли претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лв. да се концентрират и да създадат шедьовър, равностоен на този на единствения носител на Global MasterChef Degree за Източна Европа? Кой ще се пребори за най-високото отличие и привилегията на спокойствието в топ 7 – тази вечер в MasterChef по bTV.

На стрес теста в MasterChef петима от най-добрите хоби-готвачи в страната ще се съревновават с една от любимите закуски на поколения българи. Те трябва да приложат собствена интерпретация в красив, вкусен и модерен вариант, който да омае взискателното жури и да спаси двама от директна елиминация. Чия чиния може да оправдае пътуването на Силвена Роу по 7 хиляди километра на седмица, как изглежда „небрежното готвене“ според Chef Токев и с кое традиционно ястие експериментира Chef Михалчев? За какво могат да се използват листата от репички, помагат ли мускулите в кухнята на добрия вкус и надделяват ли половете в конкретни рецепти – в понеделник в MasterChef по bTV.

Коментирай