Свободно време

10 неща, които сестрите си казват една на друга

Думи, които правят връзката още по-здрава

31.05.2019г. / 10 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзката между сестри е специална. Свързани сте чрез вашето ДНК, чрез семейството ви. Прекарали сте детството си заедно и това е изградило привързаността ви на едно специално ниво. Тази връзка обаче е много по-дълбока от генетичното равнище. Тя е емоционално и психологически неразривна, дори да се появят проблеми помежду ви. Вие се обичате, познавате в дълбочина и нищо не може да застане между вас.

Думите, които си казвате в различните ситуации през годините правят връзката ви още по-здрава и силна. Всички сестри си казват тези неща в даден момент. Те ги сближават и правят приятелството една истински висша форма на връзка, несравнима с никоя друга.

„Това моята блуза ли е?“

Помните ли дрехите, за които се карахте, когато бяхте деца? Като пораснали възрастни си спомняте с усмивка за тези моменти, които всъщност са ви направили още по-близки без да подозирате. Днес с удоволствие споделяте любимите си дрехи една с друга.

Какво трябва да направите със сестра си преди да навършите 30?

„Изглеждаш точно като мама/ татко на тази снимка“

С годините започвате да сравнявате себе си с родителите си. Започвате да изглеждате като тях, да напомняте на тяхното поведение с жестовете си. Дори правите и казвате неща, които подсъзнателно копирате от родителите си, а всъщност мразите, когато правят така. Този феномен се случва на всички и прави връзката със семейството още по-силна.

„Моля те, спаси ме от тези въпроси“

Кой друг, ако не сестра ви знае как да ви измъкне от досадното „кога ще си намериш мъж“ или „какво става с търсенето на нова работа“. Въпроси, на които все още нямате отговор, но които биват многократно задавани от родителите и близките ви. Само сестра ви знае как да ви измъкне от тях и вие разчитате на нея.

„Само ти ме разбираш“

Сестрите четат мислите си. Не е нужно да казвате каквото и да било. Вие просто знаете какво мисли и чувства сестра ви. Достатъчен е един поглед и избухвате в смях. Смях, който никой друг не разбира, само вие.

„Трябва да го направим заедно“

Виждате снимка на ваши приятели в Инстаграм, които са на пътешествие някъде. Първата ви мисъл е да се обадите на сестра си и да ѝ кажете „трябва и ние да го направим!“

„Ще ти пазя гърба“

Сестрите са най-големите защитници една на друга. Те са готови да се изправят пред най-близките си хора от семейството, за да защитят сестра си. Само сестрите разбират и усещат това специално чувство. Когато имате нужда от помощ, сестра ви е насреща. Когато ви е тъжно и имате нужда от рамо, тя е до вас, за да ви подкрепи или развесели.

„Винаги ще сме си двете“

Приятелите идват в живота ви и си отиват. Връзките са пълни с разочарования, което прави обкръжението ви все по-тясно с напредване на годините. Сестра ви обаче винаги е до вас. Тя е там, каквото и да се случи.

„Помниш ли, когато направихме това?“

Сестрите имат своите малки тайни, които пазят до старините си и на които се смеят, когато си спомнят. Винаги намирате повод да се върнете назад, да си спомните, да се посмеете и да си кажете колко хубаво е било.

6 причини да сте благодарни всеки ден, че имате брат или сестра

„Благодаря ти, че не каза на никого“

Сестрите пазят тайните си до гроб. Когато сестра ви ви обещае, че няма да казва на никого, значи точно така ще стане.

„Ти си ми сестра и те обичам“

Има толкова причини да обичате сестра си, но не е нужно да ги изброявате. Вие сте просто сестри и това е достатъчно!

Коментирай