Свободно време

„Човекът, който продаде морето“ – Николай Ценков

Впечатляващ дебют на Николай Ценков

03.06.2019г. / 09 22ч.
Мария Дуковска
„Човекът, който продаде морето“ – Николай Ценков

На 31 май Николай Ценков дебютира на литературната сцена с един чудесен сборник с разкази – „Човекът, който продаде морето“. В книгата му ще откриете дванайсет истории, вдъхновени от действителни събития, разказани през гранични човешки ситуации.

„Човекът, който продаде морето“ обхваща истории, случили се в различно време и на различно място. Предстои ви странно пътешествие из романтичните площади на Катания, топлите улици на Джакарта, култовите места на Дъблин. Ще се огледате във витрините на виенските кафенета и ще помълчите в светата обител в Превели. С носталгия ще се върнете в любимия стар Созопол, съхранил нишките на онова вечно време – отминало и настъпващо, действително и измислено, но винаги повтарящо се. А по време на пътуването ще чувате примамливия ритъм на морето – отдавна вече проиграно, печелено и губено, но винаги там, на същото място, оттатък брега, зад скалите.

Официалното представяне на книгата ще бъде на 13 юни от 19 часа в Casa Libri.

Николай Ценков е роден през 1985 г. в Стара Загора. Завършил е право, а в момента работи върху дисертацията си в областта на социалната философия. Заемал е ключови позиции в частния и публичния сектор, където е придобил богат професионален опит в сферата на икономическата дипломация и проектното финансиране. Сборникът с разкази „Човекът, който продаде морето“ е неговата първа книга.

Коментирай