Свободно време

5 знака, че кариерата ви е в застой

5 въпроса, които ще ви помогнат да разберете

10.06.2019г. / 11 50ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Понякога се чувствате потиснати в работата, без да имате конкретна причина, но усещате апатия, която сякаш не можете да си обясните. Понякога причините за това усещане са ви ясни, но не ги изказвате на глас. А всъщност това мрачно настроение на неудовлетвореност в работата може да означава едно – кариерата ви е в застой. За да сте сигурни, че това е причината за унилото ви лице в офиса, отговорете на въпросите в текста и ще разберете дали се нуждаете от промяна в кариерата.

Имате ли нужда от почивка?

Чувствате се изморени, често ви се доспива, ненавиждате алармата рано сутрин, а дори и третата чаша кафе за деня не успява да ви събуди. Всички тези признаци говорят за умора от работните ви задължения и дори за бърнаут. Не подценявайте ситуацията, а помислете как бихте могли да я промените така, че да се чувствате по-добре, по-щастливи и по-жизнени.

Имате ли нужда от повишение?

Съвсем нормално е да се чувствате в застой, ако постигате добри резултати, но не получавате предложение за повишение. В такъв случай подберете внимателно аргументите си и ги представете пред ръководителя ви, като се обосновете и защитите защо заслужавате желаното повишение и увеличение на възнаграждението.

>> Какво да направите, ако искате повишение <<

Имате ли нужда от предизвикателство?

Справяте се прекрасно в професионален план, вършите чудесно работата си, но усещате, че нещо ви липсва. Предизвикателство, нещо ново, което да провокира ума и креативността ви, да ви запали за нови постижения. Но нищо подобно не се случва. Ръководителите ви са доволни от работата ви и всеки ден протича плавно, равно, без проблеми, но и без върхови моменти. А вас това ви отегчава – сигурен признак, че кариерата ви е в застой и е необходима промяна. В противен случай ще се отрази на мотивацията ви за работа и съответно ще рефлектира и върху представянето ви.

Имате ли нужда от уважение?

Малко неща в работен план са по-разгневяващи от липсата на уважение към служителите. Ако подобна е ситуацията и при вас, често усещате липса на респект към личността ви и към труда ви най-вече, вие определено сте в застой и промяната е наложителна. Когато не получаваме достатъчно уважение, не ни се гласува доверие, ние не сме способни да разгърнем максимално потенциала си. А от това губим най-много ние, но и ръководителите, за които работим.

>> Какви сте в работата според зодията и как да бъдете по-успешни <<

Имате ли нужда от промяна?

Имали сте голямо желание и най-добрите намерения да се развивате в избраната от вас сфера. Но хората се променят, както се променят и техните желания, необходимости, мечти. Ако усещате, че имате крещяща нужда от промяна в професионален план, то най-вероятно кариерата ви е в застой. Обърнете внимание на нещата, които обичате и това, с което бихте искали да се занимавате в бъдеще. Изчислете какви са перспективите в тази сфера, направете проучвания и ако наистина силно желаете промяната, направете я. Живеем само един живот.

>> Хранене според професията <<

Коментирай