Свободно време

Над 500 деца се включиха в „Детска Игриада 2019“

Петото издание на спортния празник донесе много емоции на малки и големи

10.06.2019г. / 13 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев за Investor Media Group

Снимка: Димитър Кьосемарлиев за Investor Media Group

Рекорден брой деца – над 500, спортуваха и се забавляваха заедно със своите родители по време на „Детска Игриада 2019“, която се състоя на 9 юни в столичния парк „Заимов“.

Традиционно участниците проявиха голям интерес към отборните дисциплини – щафетни игри и щафетно бягане, в които малчуганите участваха със своите майки и бащи.

Не липсваха положителни емоции и при велокроса и бягането на 50 метра, където децата се състезаваха със свои връстници.

Много усмивки предизвика и състезанието по бадминтон, в което малчуганите се включиха със семействата си.

Спортната инициатива, организирана от Investor Media Group, тази година се проведе под мотото „Всички сме в играта“ с цел да мотивира родителите да дадат добър личен пример на децата си. Петото издание на „Детска Игриада“ успя да стимулира децата и семействата им да бъдат по-отговорни към здравето си, да спортуват и да се забавляват заедно.

Специална ретро алея с игри от миналото също привлече вниманието на малки и големи. Децата имаха възможност да се потопят в детството на родителите си, като заедно с тях играха на дама и държави и скачаха на ластик.

Малчуганите с двигателни проблеми също успяха да изпитат емоцията от спорта благодарение на обособената параалея и 16-годишната Стефани Митова – създател на специално конструиран параборд.

Изключителен интерес по време на „Детска Игриада 2019“ предизвикаха и професионалните демонстрации по хокей, айкидо, ролери, карате, лонгборд, йога и фехтовка. Треньорите дадоха възможност на всеки да получи професионална консултация и да избере най-подходящото за него спортно занимание.

За всички участници имаше подаръци, а най-добре представилите се в спортните дисциплини се качиха на специалната стълбичка на победителите, където получиха медали, грамоти и специални награди.

„Детска игриада“ е част от корпоративната социална отговорност на Investor Media Group.

Събитието се проведе с подкрепата на А1, Алтерко Роботикс, Compass Invest, Select Asset Management, dm България, ЕКОПАК България, Pombar, Speedy, Doppel Herz, Флорина, Aboca и Devin.

Партньори на „Детска игриада 2019“ са Столична община, Българска федерация по лека атлетика, Асоциация за развитие на българския спорт, спортна школа „Darko Team“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Клуб тенис на маса НСА, Спортен клуб „Айки Будо“, Интерактивно пространство за релакс и солни инхалации „Salt & Art“, Клуб по фехтовка „Младост“, Спортен клуб „ИПОН“ – карате клуб, Сдружение „Екстрем скейт“ и ParaKids.

Медийни партньори на събитието са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-deteto.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy.

Коментирай