Свободно време

7 въпроса, с които да определите коя е мечтаната работа за вас

Отговорете си на тях, за да откриете щастието в работата

17.06.2019г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

4. „Защо да слушам другите?“

Когато търсите мечтаната работа и споделите намеренията си, вероятността да чуете упреци е голяма. Искате да станете социален работник и да помагате на хората? Вероятно близките ви ще ви кажат, че само ще си скъсате нервите и няма да изкарвате никакви пари. Но ако това е нещото, което ще ви направи щастливи, може би си струва да не се вслушвате в чуждото мнение.

Топ грешки, които допускаме при започване на нова работа

Свързани статии

5. „Стабилност ли искам или приключения?“

Понякога здравият разум или хората около нас ни казват, че онова, за което мечтаем, е глупаво, нестабилно, недоходоносно, безперспективно за в бъдеще, несериозно и какво ли още не. Всички тези предразсъдъци ни спират да работим онова, което ще ни направи щастливи.

6. „Какво означава за мен балансът между работата и личния живот?“

Според редица изследвания голям процент от професионалния стрес идва от това, че хората усещат емоционален натиск и дисбаланс между работата и личния си живот. Дори да харесваме работата си, не можем да се занимаваме само с нея. Необходимо е и време за психологическо откъсване от еднообразието, задачите, ангажиментите, крайните срокове, вдъхновението. За да се чувствате щастливи, когато търсите нова работа, трябва да прецените много добре в какъв баланс между двете поприща ви е нужен.

Знаци, че работата пречи на живота ви

7. „Мечтаната ми работа има ли реалистично измерение?“

Понякога мечтите са прекалено имагинерни, за да ги осъществим на практика. Малко вероятно е да очаквате сбъдване на мечтата си да станете неврохирург, ако сте на 45 например. Необходимо е твърде много време в учене и специализация, за да станете качествен специалист. Ето защо е важно и да гледате винаги реалистично на мечтите си.

Коментирай