Свободно време

Навици, с които няма да забогатеете

Мислите, че е твърде рано да започнете да пестите

18.06.2019г. / 10 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Замисляли ли сте се защо финансовото ви състояние не се подобрява? А щом получите заплатата си, парите сякаш изчезват. Има някои лоши навици, които могат да ви отдалечат от желанието ви да бъдете по-богати. Вижте кои са.

Не се фокусирате върху бъдещето, а само върху настоящето

Понякога, когато сме изправени пред трудности, невинаги докарваме нещата докрай, за да ги разрешим. Това със сигурност носи негативни последствия. Не по-различно стоят нещата, когато говорим за финанси. Ако се фокусирате върху настоящите си нужди без да мислите за бъдещите, със сигурност няма да станете по-богати. Въпреки че е добре да се погрижите за всичко в настоящето, направете всичко възможно да помислите и за дните напред.

Датата на раждане разкрива личността и съдбата

Мислите, че е твърде рано да започнете да пестите

В младежките години, обикновено се отдаваме на различни удоволствия и последното, което ни минава през главата е да спестяваме пари. Това се случва, защото смятаме, че ни е твърде рано да започнем със спестяването. Погрешно е! Никога не е твърде рано да спестите част от доходите си, независимо колко ниски или високи са те. Според финансовите експерти, препоръчително е първо да спестим част от доходите си, а след това да помислим за харчене.

Нямате отчетност

Мислите ли, че добре управлявате своите разходи? Помислете отново. Вероятно може да проследите за какво отиват по-големите суми, но дребните харчове? Не ги подценявайте. Помислете дали да не си водите нещо като финансов дневник, за да контролирате разходите си.

10 причини да пътувате сами и това да е страхотно

Затъвате в дългове

Всеки има по един приятел или познат, който дължи пари на банка, близък, но разполага широко със заплатата си, продължавайки да затъва. За жалост дълговете са сериозно перо от месечния ни доход, но трябва да се справим с тях. Малко по малко. Ако не приключите с вашите, този лош навик ще ви пречи да подобрите финансовото си състояние.

Свързани статии

Емоционално пазаруване

Кой не обича шопинг терапията, особено след напрегнат ден, край на любовна връзка или непланирана екскурзия. Емоционалното пазаруване обикновено е свързано с покупки, от които не се нуждаем. Залъгваме се, че „терапията“ ни кара да се чувстваме добре, но заблудата трае кратко, точно до момента, в който не осъзнаем къде са отишли голяма част от средствата ни.

Не полагате усилия да направите някои малки промени

Още един лош навик на хората, които трудно биха забогатели, е че никога не търсят информация или съвет как да подобрят финансите си. Те не пазаруват разумно, не следят за отстъпки и намаления, не правят промени у дома с консумативите, за да спестят от битови сметки и т. н. Като цяло им липсва желание за промяна към по-добро.

Снимка: Pexels

Коментирай