Всички сме чували приказката, че „човек е това, което яде“. И в тези думи има много истина. Огледайте се. Обърнете внимание на хранителните навици на вашите колеги, приятели, на вашите собствени. Храната дава отражение върху това как изглеждаме, как се чувстваме.

А децата? За тях замисляме ли се как се хранят? Забавният сайт boredpanda е споделил един интересен проект, насочен към детското хранене, дело на фотографа Грег Сийгъл. В продължение на 3 години, той успява да посети 9 държави - САЩ, Индия, Малайзия, Германия, Франция, Италия, Сенегал, Обединените арабски емирства и Бразилия, за да документира чрез снимките си как се хранят децата в тези държави.

Неговите модели са на възраст между 6 и 10 години, а откритията, които прави са публикувани в книгата му „Daily Bread: What Kids Eat Around the World“. Сийгъл споделя, че се е фокусирал върху децата, защото ако не успеят да развият едни здравословни навици на хранене, когато са на 9-10-годишна възраст, като възрастни ще им бъде много по-трудно. Какво хапват децата за седмица, вижте във фотографиите.

Greta Moeller,7, Германия; снимка: boredpanda

Anchal Sahani, на 10, Индия

Henrico Valias Sant`anna De Souza Dantas, 10, Бразилия

Hank Segal, 8,САЩ

Meissa Ndiaye, 11, Сенегал

Adveeta Venkatesh, 10, Индия

Yusuf Abdullah Al Muhairi, 9, Дубай

Davi Ribeiro De Jesus, 12, Бразилия

Tharkish Sri Ganesh (10) и Mierra Sri Varrsha (8), Малайзия

Kawakanih Yawalapiti, на 9, Бразилия

Sira Cissokho, 11, Дакар

Beryl Oh Jynn, 8, Малайзия

Siti Khaliesah Nataliea Muhamad Khairizal, 9, Малайзия