Свободно време

5 типа невъзпитано поведение в самолет, което дразни околните

Могат да превърнат пътуването в кошмар

05.07.2019г. / 16 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Грубостта, невъзпитаното и неуместно поведение са най-ужасното нещо, което може да ви се случи, когато пътувате със самолет. Такива случаи обаче не са рядкост, за съжаление. Хората често мислят за собствения си комфорт, неглижирайки този на другите пътници и така превръщат пътуването на всички в същински ад. 

Подходящи дрехи и прически за полет със самолет>>>

Някои го правят нарочно, други несъзнателно. Ако прекалите с грубостта рискувате дори да ви свалят от самолета. Вижте кои са най-ужасните типове поведение, които можем да срещнем на борда на самолет или на летището. 

Вербални атаки 

Груби коментари, подвиквания, подигравки и дори сексуални намеци – на тези обидни типове поведение често са подложени хората, отговарящи за комфорта и безопасността на пътниците по време на полет, а именно бордния екипаж. Едно от най-досадните и неприятни неща е да има такъв пътник на борда, който да трови атмосферата по време на полет с лошите си обноски. 

Защо турбуленцията ще става все по-чест феномен?>>> 

Блъскане на седалки 

Който е пътувал на дълги разстояния знае колко ужасно неприятно е някой да блъска в гърба ти с крака. Вярно е, че дългите полети са трудни за понасяне. Но това не означава да се причинява допълнителен дискомфорт на пътника пред вас. Не забравяйте, че всички са в едно и също положение. Проявете разбиране и деликатност. Не подпирайте краката си върху седалката пред вас, защото бутате човека в нея. Това е едно от може би най-дразнещите поведения, които много пътници са изпитвали в самолет. 

Избухлив нрав 

Висенето по опашки на летището и протяжните презокеански полети могат да бъдат наистина изнервящи, но все пак е добре да сдържате гнева си, ако сте с избухлив характер. Редовно пътуващите свикват с тази обстановка, но за пътниците, които пътуват за първи път или им се случва рядко, съществува риск от паник атаки или крайна изнервеност, която може да им донесе неприятности. А за околните пасажери със сигурност е неприятно и досадно да стават свидетели на подобни гледки. 

Свързани статии

Не спирате да говорите 

Пътуването със самолет може да е наистина плашещо. Някои хора преживяват тревожността си като не спират да говорят. В проучване на Expedia 77% от хората са посочили като най-досадно поведение в самолет постоянното дърдорене. Ако усетите, че пътникът до вас не отговаря с охота на въпросите или коментарите ви, по-добре преустановете разговора, за да не направите пътуването на всички досадно. 

Най-дразнещите неща, които пътниците правят по време на полет>>>

Събувате си обувките в самолета

В същото проучване, цитирано от rd.com, 78% от анкетираните са посочили босите крака и миризмата на обувки, която се носи из кабината на самолета, като най-неприятното нещо по време на полет. По краката на човек живеят множество бактерии. Освен това излитането и кацането са най-рисковите моменти от полета, което поставя в риск здравето на пътниците от летящи обувки при възникнала ситуация на борда. 

Коментирай