Свободно време

5 начина да подредите бюрото си, за да стимулирате креативността

Как да направите атмосферата на работното място по-вдъхновяваща

19.07.2019г. / 11 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Заобикалящата среда около нас оказва по-голямо влияние върху психиката и здравето ни, отколкото предполагаме. По-голямата част от времето си прекарваме на работа. Тоест, ние живеем средно по 8 часа на ден в офис, много често сме седнали на бюро, което прави тази гледка основна в нашето ежедневие.

Сега си представете колко зле действа на мозъка гледка от типа разхвърляно бюро, купчина с папки, отрупан монитор със залепени по него цветни бележки със срокове, дати, информация, която не можете да запомните.

Фъншуй подредба на бюрото за успех>>>

Всичко това притъпява възможностите на мозъка и пречи на креативността, съобразителността, паметта, остротата и услужливостта ѝ. Как бихте се справяли с всички задачи и ангажименти, които имате, ако мозъкът ви е претоварен с негативната обстановка, в която е принуден да пребивава през по-голямата част от ежедневието си?

За да повишите продуктивността и креативността си, а и за да се чувствате по-щастливи и спокойни на работа, направете някои промени в подредбата на работното си място. Това ще окаже благотворно влияние върху психиката и здравословното ви състояние.

1. Отделете си място, в което да можете да се движите свободно.

Както във всеки един дом, така и на работното ви място, е жизненонеобходимо да има свободно пространство, в което да можете да се въртите и движите свободно, включително погледът ви да прехвърча свободно наоколо без да му се набиват разни предмети в полезрението.

Упражнения за работещи на бюро>>>

2. Аранжирайте с предмети от природата.

Донесете нещо отвън в офиса си. Нещо, което да е създадено от природата и което да я внася в заобикалящата ви среда. Това ще ви помогне да накарате работното си място да ви стимулира да се чувствате добре и да повишите работоспособността и креативността си.

Украсете с растения, с предмети от дърво, с красиво декорирани рамки за снимки с камъчета или кристали, мидени черупки, изобщо всичко, което идва от природата и което ви хрумне.

3. Заобиколете се с предмети, които ви вдъхновяват.

Всеки има своята страст. Вложете я в заобикалящата ви среда, за да се почувствате енергични, в добро настроение на работа и готови за постигане на поставените цели.

4. Добавете огледала.

Според философията на фъншуй, огледалата канализират енергията и подобряват нейното свободно преминаване през пространството. Украсете стените около вас с две малки огледала, срещуположно поставени, така че да могат да се отразяват взаимно. Това повишава креативността и вдъхновението на работа.

Направете работното си бюро по-здравословно>>>

5. Изберете специални кристали.

Поставете на бюрото си кристали, които подобряват работоспособността, повишават креативното мислене и допринасят за успехите. Цитринът е сред тези камъни, които имат тази сила. Сложете го на централно място на бюрото си. Той ще „отвори“ пространството и ще енергизира работното ви място.

Коментирай