Свободно време

Очаква ни горещ уикенд с високи температури

Почиващите на море ще са доволни от прогнозата за времето

19.07.2019г. / 09 52ч.
Мария Дуковска
Очаква ни горещ уикенд с високи температури

През днешния ден ни очаква типично лятно време, но на места ще превали. Предобед над цялата страна ще бъде слънчево. В цялата страна температурите ще са летни – от 28 до 33 градуса, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Ще превали в планинските райони на Западна и Централна България. В Североизточна България също ще има дъждовни облаци.

Почиващите по Черноморието ни ще се радват на 27-28 градуса, а температурата на морската вода е 25-26 градуса. Няма да има силни вълнения, които да предизвикват дискомфорт на плажуващите.

През следващите 3 дни над страната ще бъде слънчево и горещо. Най-топло ще бъде в неделя и понеделник, а живакът ще надхвърли 30 градуса. В началото на следващата седмица нова гореща вълна ще се установи над Западна Европа, като България също ще бъде засегната от нея.

След понеделник у нас ще настъпи захлаждане, което ще бъде усетено най-силно в Северна и Източна България. Температурите ще се понижат до 25-26 градуса, но преваляванията във вторник и сряда ще бъдат на повече места, уточни Матев за зрителите на „България сутрин“.

В четвъртък отново идва топла вълна, която ще се задържи до 30 юли. След това ни чака ново краткотрайно захлаждане в началото на август.

Коментирай