Свободно време

Етикет в самолета: 10 правила, които да спазвате при летене

Какво не бива да правите на борда

17.08.2019г. / 06 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

7. Не се бавете в тоалетната на самолета

Освен ако нямате някаква спешна ситуация, не се бавете излишно в тоалетната на самолета. Освен че ще притесните екипажа, ще накарате друг пътник да чака в изправено състояние и без колан, което е опасно за него, както е опасно и за вас. Внезапни турбуленции се случват непрекъснато. Не го забравяйте.

8. Не използвайте тоалетната за разкрасяване, почивка или пушене

Още по-малко допустимо е да използвате тоалетната в самолета не по предназначение. Рискувате даже да си навлечете глоба след като самолетът кацне.

Подходящи дрехи и прически за полет със самолет>>>

Свързани статии

9. Не носете миризлива храна в кабината

Останалите пътници не са длъжни да понасят силни и неприятни миризми в самолета. Снаксове, чипсове и други подобни храни, някои от които имат силна неприятна миризма, но които все пак се продават в безмитните зони на летищата, не са препоръчителни за консумация на борда поради чисто човешки правила.

10. Не накланяйте седалката, освен ако не се налага

Никой не обича предната седалка да лежи върху коленете му. По време на полет мястото наоколо е достатъчно тясно, за да легне някой върху вас. Накланяйте седалката само в случаите, в които всички в самолета спят или само след като сте попитали изрично човека зад вас дали има нещо против. Не накланяйте седалката по време на хранене или когато предстои храната да бъде сервирана.

Коментирай