Свободно време

7 трика, които ще ви направят по-фотогенични

Как да изглеждате фантастично на снимки всеки път?

22.08.2019г. / 08 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки добре прекаран момент има нужда от запечатване. Но да излезеш добре на снимка не е като да заснемеш природен пейзаж. Гледките излизат красиво, но не и лицето или тялото ви. Все нещо не е както трябва на снимката, което ви пречи да се харесате. Защо се случва така? Дали причината е, че не сте фотогенични?

Какво говори профилната снимка във Фейсбук за личността?>>>

Дори да е така има няколко начина да успеете да постигнете повече фотогеничност и да се снимате със самочувствие.

Внимавайте с брадичката

За да изглеждате добре е задължително брадичката ви винаги да е леко изнесена напред и да е наклонена надолу. Въпреки че това е леко неестествена поза, на снимката няма да си личи. Ще изглеждате страхотно без никакви двойни брадички и големи бузи, които да ви притесняват и които може и да не съществуват в действителност, а само да изглеждат така на снимка.

Тайните на перфектната коледна снимка за спомен>>>

Същото важи и за раменете

За да сте стройни и да не изглеждате прегърбени или по корема ви да се образуват гънки, изнесете раменете леко напред и ги повдигнете. Внимавайте да не изглеждат твърде вдигнати нагоре.

Прилепете езика си към небцето

Колкото и странно да звучи, езикът също играе роля за добрата визия на снимки, въпреки че реално не се вижда. За да намалите двойната брадичка и да накарате лицето си да изглежда по-слабо, когато се усмихвате, прилепете плътно езика горе към небцето.

Поставете единия крак пред другия и ръката си на кръста

Тази техника винаги работи и неслучайно е предпочитана от много изкусни позьори сред звездите. Поставете единия си крак пред другия. Не забравяйте да сложите ръце на кръста или задължително поне едната ръка. Това прави фигурата по-издължена и слаба на кадъра.

Свързани статии

Заемете позиция в средата

Ако се снимате групово, застанете в средата между други хора. Това винаги прави силуета изваян и по-източен.

Внимавайте с ръцете

Без значение какво точно правите с ръцете си, никога не ги прилепяйте плътно към тялото си и не ги оставяйте да висят надолу. Това ще ги направи да изглеждат по-дебели и сплескани. Вместо това ги поставяйте на кръста или ги вдигайте по-нависоко.

Популярни снимки, които са фалшиви (галерия)>>>

Ако си правите селфи, снимайте се отвисоко

Когато снимате лицето си отблизо е по-добре да повдигнете телефона над вас и да обърнете поглед нагоре. Така ще изглеждате чудесно с минимални дефекти по лицето, а на снимката то ще ви се отплати с по-издължен вид.

Коментирай