Свободно време

Места, на които никога да не поставяте телефона си

Опасно е за здравето ви и за самото устройство

11.09.2019г. / 15 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Мобилният телефон е винаги с нас навсякъде. Не се замисляме къде до тялото си го носим, както и на какви повърхности го оставяме. Повечето от нас допускат всевъзможни грешки с експлоатацията на телефона, които едновременно застрашават здравето ни и скъсяват живота на мобилното устройство. 

Вижте къде не трябва да оставяте телефона си. 

Най-разпространените бактерии върху смартфоните ни>>>

В джоба си

Носенето на телефона в джоба изглежда като най-логичното нещо, но е много вредно. Когато мобилните телефони са включени, свързани към wi-fi мрежа и поставени в джоб, това увеличава излъчването на радиация от 2 до 7 пъти, отколкото ако се носят в чанта, например. Това показва изследване на International Agency for Research on Cancer към Световната здравна организация. 

В сутиена ви

Ако спортувате навън, например правите джогинг, вероятно често се случва да няма къде да оставите телефона си. Спортният сутиен изглежда като най-подходящото място, но не е така. Избягвайте да го правите, защото това повишава сериозно риска от рак на гърдата заради излъчваната радиация в комбинация със затоплянето на устройството. 

Начини, по които работата ви убива>>>

Върху спалнята или под възглавницата

Следващият път, когато посегнете да спрете алармата и поставите телефона си под възглавницата се сетете, че не трябва да го правите. По телефона ви има милиони бактерии, които ще преминат директно върху възглавницата, а оттам ще достигнат до лицето, очите, устните, носа ви – все входни места, от които бацилите проникват в организма. 

Болки в гърба – 5 правила за работа с компютър>>>

Не го дръжте включен в електричеството 

Когато телефонът се зареди трябва да се изключи от захранването, защото това съкращава живота на батерията и я уврежда. 

Свързани статии

Близо до лицето ви

Звучи абсурдно, защото къде иначе да държите телефона си, докато говорите, но няма как да не отбележим, че това е вредно. Освен че облъчването на мозъка е опасно за здравето, бактериите по телефона ви имат директен достъп до устата, носа и очите, които са най-лесният начин за проникване в тялото. За предпочитане е да използвате високоговорител или слушалки, през които да провеждате разговорите си.

Върху плажната си кърпа 

На плажа сте, пишете си с някого, разглеждате социалните мрежи или говорите по телефона. Къде иначе да го оставите, ако не на кърпата до вас. Това не е добра идея, защото слънчевата светлина и влагат от кърпата могат сериозно да повредят устройството ви. 

Как да седим правилно при работа с компютър (видео)>>>

В тоалетната или банята

Ако сте свикнали да си цъкате нещо на телефона, докато седите върху тоалетната чиния е добре да преосмислите този навик. Бактериите от тоалетната ще се добавят към и без това немалкия брой микроорганизми върху устройството ви. Това повишава сериозно риска от различни инфекции и заболявания.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
vajnoto e da e iasno poslanie i lesno za postigane
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време